משפט נתניהו (ארכיון). צילום: אורן בן חקון

הפרקליטות לביהמ"ש: "למען שמירה על האינטרסים הציבוריים" - מתנגדים לדחיית עדות נתניהו

הפרקליטות הודיעה על התנגדותה לבקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו לדחיית העדות במשפטו • לשכתו של רה"מ נתניהו: "שימוש מפלה בערך השוויון"

[object Object]

הפרקליטות הודיעה היום (שלישי) לבית המשפט כי היא מתנגדת לבקשת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לדחות את עדותו במסגרת משפטו. מהפרקליטות נמסר כי "אין הצדקה לדחייה".

מטעמו של ראש הממשלה בנימין נתניהו נמסר, בהמשך להתנגדות הפרקליטות לצמצם את ימי עדותו במשפטו בתיקי האלפים משלוש פעמים בשבוע לפעמיים, כי "התנהלותה של המאשימה מלמדת שהיא עושה שימוש בערך השוויון כדי להפלות לרעה את ראש הממשלה במטרה לפגוע בהגנתו בפגיעה קשה".

כזכור, אתמול פורסם כי עורכי דינו של ראש הממשלה בנימין נתניהו הגישו לבית המשפט בקשה לדחות את תחילת עדותו בחודשיים וחצי. לטענת צוות ההגנה של נתניהו, שורת אירועים ביטחוניים שהתרחשו בזמן בו אמור היה להתכונן למשפט, "הפכו את הכנתו למסירת עדות לבלתי אפשרית". 

בפרקליטות מסבירים מנגד, כי "התחלת פרשת ההגנה במועד שנקבע מחויבת למען שמירה על האינטרסים הציבוריים, הגינות ההליך ועל עקרון היסוד שכולם שווים בפני החוק. מעבר לכך כל הטעמים בבקשה הנוכחית כבר הונחו בפני ביהמ"ש ונלקחו בחשבון בקביעת מועד תחילת פרשת ההגנה ועדותו של ראש הממשלה ב-2.12.24".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...