בית המשפט המחוזי בחיפה דחה את הערעור של המחלקה לחקירת שוטרים (מח"ש) על זיכוי השוטר שהואשם בגרימת מותו ברשלנות של סלומון טקה. לאחר פסק הדין ניסה אביו של טקה לקפוץ מהקומה ה-6, אך נתפס ברגע האחרון בידי המאבטחים.
ביהמ"ש ציין בהחלטתו כי לא מצא מקום להתערב בהכרעת הדין הנוגעת לזיכוי קצין המשטרה. השופטים לא קיבלו את הטענה בערעור שהגישה מח"ש כי "ירי האזהרה" שביצע השוטר לעבר משטח אספלט בסמןך לטקה נעשה בניגוד לפקודות.
"מכלל הראיות עלה שפנייתו של המשיב לחבורת המנוח, על רקע הבנתו שמתבצעת עבירה כלפי קטין אחר, הייתה התנהלות ראויה של שוטר, קצין משטרה, שנקלע באקראי עם משפחתו בעת בילוי משפחתי וכשלא היה בתפקיד, לאירוע פלילי, כתבו השופטים, "המשיב היה נתון בסכנת חיים מידית וממשית בעת האירוע, ועל רקע זה הוא ירה באקדחו סמוך לרגלי המנוח".
עוד כתבו השופטים כי "גם אם אופן ביצוע הירי לכיוון האספלט, סמוך לרגלי המנוח, היה שגוי מבחינה מקצועית ומבצעית, אין בכך כדי להביא להרשעה בעבירה של גרימת מוות ברשלנות שכן הוא אינו מגיע לרף הפלילי, ובכל מקרה עומד לו סייג ההגנה העצמית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו