בן שבת יינסה למזער נזקים | צילום: אורן בן חקון

ראש המל"ל ייפגש עם מקבילו האמריקני

בן שבת ייפגש היום עם היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב והשניים ידונו בהסכם הגרעין עם איראן • מטרת המפגש: מיזעור נזקים ועצירה של ההסכם

ראש המל"ל מאיר בן שבת צפוי להיפגש היום (שלישי) עם עמיתו, היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב ג'ייק סאליבן.


ל"ישראל היום" נודע כי הביקור יארך כמה שעות בלבד. בן שבת וסאליבן קיימו כמה פגישות דיגיטליות בחודשים האחרונים, ובמרכזן עמדה סוגיית איראן.


מלבד בן שבת, גם ראש המוסד יוסי כהן נמצא בביקור עבודה בארה"ב. הוא צפוי להיפגש עם ראש ה- CIA ועם בכירים נוספים בקהילת המודיעין. מטרת הפגישות של השניים היא למזער נזקים ואף לעצור כליל את הסכם הגרעין המתרקם בין ארה"ב לאיראן - אם הדבר ניתן.


כזכור, ביום חמישי כינס נתניהו דיון רב משתתפים, שבו גובשה האסטרטגיה הישראלית לנוכח ההתקדמות המהירה במגעים בין הצדדים. גורם מדיני אמר לאחר הדיון כי ההנחיה לבכירי מערכת הביטחון שטסים לוושינגטון היא להביע התנגדות להסכם עם איראן כיוון שמדובר בחזרה להסכם הקודם המסוכן לישראל ולאזור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...