ראש הממשלה נתניהו התייחס היום (שני) בישיבת סיעת הליכוד לדבריו של נשיא מצרים א-סיסי כי מצרים הציעה הפסקת אש קצרה במהלכה ישוחררו ארבע חטופים: "אם הייתה עסקה ליומיים הפסקת אש לשחרור ארבע חטופים הייתי לוקח את זה מיד". לדבריו של נתניהו, הצד הישראלי היה שמח בעסקה שכזו, אך הצד הפלשתיני הוא זה שמתנגד.
כאמור, אמש אמר נשיא מצרים א-סיסי כי "הצענו יוזמה של הפסקת אש ליומיים בעזה, שכוללת שחרור ארבעה חטופים בתמורה לאסירים פלשתינים". במהלך מסיבת עיתונאים לצד נשיא אלג'יריה עבד אל-מג'יד תבון, השליט המצרי עבד אל-פתאח א-סיסי הוסיף כי צריך לחדש את השיחות בתוך עשרה ימים מרגע יישום ההפוגה הזמנית, זאת במאמץ להגיע להפסקת אש קבועה.
גורם פלשתיני שמקורב לשיחות אמר לסוכנות הידיעות "רויטרס": "אני מצפה שחמאס יקשיב להצעה החדשה, אבל הארגון מתעקש שכל הסכם חייב להביא לסיום המלחמה ולנסיגת הכוחות הישראליים מעזה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו