למרות הודעת הדחייה של חמאס להצעה האמריקנית אתמול, המגעים סביב עסקת החטופים והפסקת האש בעזה נמשכים בינתיים במצרים. מה הם סעיפי המחלוקת? ומה ההבדל בין המתווה הנוכחי למתווה מאי? עושים סדר.
ערוץ "אל-אקצא" של חמאס דיווח היום (שני) מ"מקורות בלעדיים" על סעיפים בהצעה בקטאר, ועל סעיף חדש שטרם פורסם. על פי הסעיף, בין האסירים שישוחררו, ביטחוניים מבוגרים או חולים - "לא יכללו אסירי עולם".
"המתווה האמריקני" שהוצג ב־16 באוגוסט ואושר על ידי נתניהו: עסקת חטופים בשלושה שלבים, שמובילה לסיום המלחמה. הפסקת אש זמנית בשלב א'. דיונים עם מגבלת זמן בין שלב א' לשלב ב' על הפסקת אש קבועה.
בשלב א' אמורים להשתחרר כ-30 חטופים תחת הקריטריון ההומניטרי - כלומר נשים, מבוגרים, חולים, פצועים וילדים. בשלב ב' אמורים להשתחרר החטופים הגברים. בשלב ג' אמורים להחזיר גופות של חטופים. במהלך ההסכם, ישראל תיסוג באופן חלקי מציר פילדלפי. במסדרון נצרים ישראל דורשת להקים מנגנון בדיקה, כדי שפלשתינים חמושים לא יחזרו לצפון רצועת עזה.
מה אומרים בחמאס? בארגון הטרור טענו ביום שני כי במתווה הנוכחי יש סעיפים שמונעים השלמת הסכם. למשל, הם טוענים שהמתווה בהכרח מאפשר לישראל להמשיך לשלוט בציר פילדלפי ובמסדרון נצרים. עוד נכתב בהודעת הארגון כי המתווה לא מוביל לנסיגה מלאה ולהפסקת אש קבועה. עם זאת, לא הוכרז על פיצוץ המגעים, ואת האחריות להכשלתם הטילו בחמאס על ראש הממשלה, בנימין נתניהו. בחמאס דורשים ליישם את ההסכמות הקודמות ממאי ומיולי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו