הצעה אמריקנית לחייב את חמאס להסכים להפסקת אש צפויה לעלות כבר השבוע במועצת הביטחון של האו"ם. בין סעיפי ההצעה: המחויבות להקמת שתי מדינות.
בנוסח ההצעה מודגש חשיבות המאמצים הדיפולומטים של המדינות המתווכות: מצרים, קטאר וארה"ב, שמטרתם להפסיק את הלחימה בעזה, לשחרר את כל החטופים ולהגביר את הסיוע ההומניטרי.
בנוסף הם מציינים כי יישום מהיר של עסקה זו "יאפשר הפסקת אש, נסיגת כוחות ישראליים מאזורים מיושבים בעזה, שחרור החטופים, עלייה בסיוע הומניטרי, שיקום שירותים בסיסיים והחזרת אזרחים פלשתינים לצפון עזה".
עוד נאמר בהצעה כי יש חשיבות גדולה ששני הצדדים יעמדו בתנאי העסקה במטרה שהפסקת האש תתקיים באופן קבוע. זאת כאמור על בעקבות הרצון ליישם את פתרון שתי המדינות בו ישראל ופלשתין, שתכלול את רצועת עזה ואיו"ש, יחיו בשלום. זאת בהתאם לחוק הבינלאומי והחלטת האו"ם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו