Loading...

אונר"א פתחה את הביוב בעיר האוהלים כדי להגביר את המשבר ההומניטרי || רשתות ערביות

"נופל טרף לאנטישמיות": סנאטורים נגד מינויו של מזכ"ל אונר"א לשעבר לראשות הצלב האדם

17 מחוקקים התנגדו למינויו של קרנבול לתפקיד המנכ"ל • דו"ח מסווג של האו"ם תיאר כי התנהלותו כללה "התנהגות מינית בלתי הולמת, נפוטיזם, אפליה והתעללויות אחרות, מתוך מטרה להשיג תועלת אישית״

שורת סנאטורים פנו אתמול (שלישי) לארגון הצלב האדום בבקשה לבחון מחדש את מינויו של המנכ״ל המיועד פייר קרנבול, שבעברו כיהן כמזכ״ל סוכנות אונר״א. את היוזמה הוביל הסנאטור ג׳יימס ריש מאיידהו, חבר ועדת החוץ של הסנאט, לצד 16 סנאטורים נוספים.

במכתב שהופנה לוועדה הבינלאומית של הארגון העולמי העלו הסנאטורים דאגה מעברו המקצועי של קרנבול שבעת כהונתו בראשות אונר״א נחשד במעשי שחיתות, עבירות אתיקה וניצול כוח שלבסוף הובילו להתפטרותו. במכתב עוד צויין כי האו״ם חיבר דו״ח מסווג על תפקודו של קרנבול שכלל פרטים על "התנהגות מינית בלתי הולמת, נפוטיזם, אפליה והתעללויות אחרות, מתוך מטרה להשיג תועלת אישית״.

"התנהגות מינית בלתי הולמת, נפוטיזם, אפליה", קרנבול, צילום: אי.פי.איי

הסנאטורים התייחסו גם לפעילות הסוכנות בעת כהונתו של קרנבול והקשר בין חלק מעובדיה לטבח שביצע חמאס ב-7 באוקטובר. ״יש לנו חששות רציניים לגבי הכיוון שאונר"א נקטה בהנהגתו בין השנים 2014 ל-2019. במהלך תקופה זו, מתקני אונר"א שימשו שוב ושוב לאחסון כלי נשק עבור חמאס, ארגון טרור מוכרז בארה״ב״. הסנאטורים הוסיפו כי ״תחת הנהגתו של מר קרנבול, ספרי הלימוד של אונר"א כללו חומר אנטישמי שהסית לאלימות אנטי-ישראלית וניתן לראות את הכישלון בטיפול בתקריות אלה כגורם מעודד לטבח ב-7 באוקטובר, שאנו יודעים כי כלל השתתפות ישירה של עובדי אונר"א".

אמל"ח בשקים של אונר"א, צילום: דובר צה"ל

המחוקקים האמריקניים קראו למצוא מועמד חלופי לראשת ׳הצלב האדום׳. ״ארה״ב כתורמת הגדולה ביותר לצלב האדום, אינה יכולה לעמוד בחיבוק ידיים בזמן שעוד ארגון בינלאומי נופל טרף לאנטישמיות ולאלימות, שלא לדבר על ניהול כושל גס ושחיתות מוסרית״, הוסיפו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...