Loading...

נתניהו בישיבת הממשלה: "ישראל היא מדינה ריבונית וההחלטות שלנו לא מוכתבות על ידי לחצים חיצוניים" || איתי בית-און / לע״מ, סאונד: יחזקאל קנדיל / לע״מ

״הכל משועבד לבחירות לנשיאות": ארה"ב לוחצת על ישראל להתגמש ולהגיע למפגש בפריז

גורם ביטחוני אמר ל"ישראל היום" כי חמאס לא העביר מסר על וויתורים כלשהם לקראת המפגש בבירת צרפת • האמריקנים מפעילים לחצים כבדים מאד על הממשלה כדי "להראות הישגים לציבור"

גורמים ישראליים דוחים היום (חמישי) את הדיווחים על התגמשות כביכול של חמאס בנוגע לעסקה ואומרים כי לירושלים לא הגיע כל מסר או איתות על ויתורים שכאלה. עם זאת, בישראל בוחנים הגמשה מסוימת של העמדות במטרה למצות את הסיכוי לעסקה, אף כי הוא נראה קלוש מאוד.

גורם ביטחוני אמר ל"ישראל היום" כי המסרים שמועברים לישראל על ידי המתווכות קטאר ומצרים, מגיעים מ"חמאס חוץ" שלדבריו מדבר עם ״חמאס פנים״. לישראל לא ברור מיהם אותם אנשי חמאס פנים, שכן על פי המידע שיש בישראל לא מדובר בסינוואר, שכן הקשר אתו אבד.

עם מי משוחחים "חמאס חוץ"? יחיא סינוואר (ארכיון), צילום: אי.אף.פי

בתוך כך, הממשל הפעיל לחץ כבד על ההנהגה הישראלית להגמיש את תנאיה ולהשתתף במפגש בפריז מחר, כפי שבסופו של דבר אישר קבינט המלחמה. בשיחות שקיימו עם שורה של גורמים ישראלים טענו האמריקנים כי רק עד תחילת הרמדאן, בעוד כשבועיים יש סיכוי להגיע להסכם. לכן לדעתם ישראל חייבת להזדרז.

בישראל מקבלים בספקנות את העמדה האמריקנית. גורם ישראלי שעמד לאחרונה בקשר הדוק עם גורמי ממשל אמר כי את אנשי ביידן מנחה שיקול פוליטי. ״הכל משועבד לבחירות לנשיאות. מבחינת הממשל הפסקת המלחמה והגעה להסכם אזורי שיכלול נורמליזציה עם סעודיה נמצא בראש סדר העדיפויות, כדי להראות הישג לציבור האמריקני״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...