לאחר שההצבעה נדחתה: הנשיא ביידן אמר כי ארה"ב שוקלת אם לתמוך בהצבעת האו"ם שתתקיים היום (חמישי) לגבי הפוגת הלחימה בעזה במטרה להכניס לרצועה סיוע הומניטרי, כך על פי דיווח ברשת CNN.
בין היתר הוא נשאל לגבי האינטנסיביות של המלחמה ומתי היא מתוכננת לעבור לשלב הבא וענה כי כרגע מתנהל משא ומתן באו"ם על קווי המתאר של ההחלטה "שאולי נוכל להסכים לה".
סוכנויות מרובות של האו"ם תומכות בקריאה להפסקת האש ומזהירות מהמצב ההומניטרי החמור ברצועה. ההצבעה, שהייתה אמורה להתקיים אתמול, נדחתה לאחר ההחלטה כי יש לעבוד על ניסוח ההצבעה, במטרה שארה"ב לא תטיל וטו נוסף.
טיוטת ההחלטה, על פי הדיווח ב-CNN, מדברת על קריאה לעצירת הלחימה על מנת לאפשר סיוע הומניטרי ללא הפרעה. בנוסף היא קוראת לאפשר גישה לחטופים עבור מילוי הצרכים הרפואיים שלהם וכן על שחרורם המיידי ללא תנאי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו