שר החוץ אלי כהן | צילום: אורן בן חקון

הסכמי אברהם יורחבו? אלי כהן בפנייה לשרת החוץ הגרמנית

לטענת שר החוץ הישראלי, גרמניה יכולה לסייע בצירוף של שתי מדינות מוסלמיות אפריקניות, מאוריטניה וניז׳ר להסכמים • הסיבה: קשריה הטובים עם מדינות אלו

שר החוץ, אלי כהן, ביקש מעמיתתו הגרמניה, אנלנה ברבוק, לפעול למען הרחבת הסכמי אברהם באמצעות שכנוע מדינות מוסלמיות נוספות לקשור קשרים דיפלומטיים עם ישראל.

השיחה בין שני שרי החוץ בברלין, הדגיש כהן כי גרמניה יכולה לסייע בצירופן להסכמים של שתי מדינות מוסלמיות אפריקניות, מאוריטניה וניז׳ר, בשל קשריה הטובים עם מדינות אלו. למאוריטניה היו בעבר יחסים דיפלומטיים עם ישראל, שנותקו בשנת 2010 לאחר הפיכה צבאית פרו-אסלאמית במדינה. עוד קודם לכן, בעקבות מבצע ״עופרת יצוקה״, החזירה מאוריטניה את שגרירה מישראל וגירשה מתחומה את צוות השגרירות הישראלית.

אנלנה ברבוק, צילום: Getty Images

לניז׳ר היו יחסים דיפלומטיים עם ישראל בשנות ה-60, אך אלו נותקו ב-1973 בעקבות מלחמת יום כיפור. בשנות ה-90, לאחר הסכמי אוסלו, נוהלו מגעים בין המדינות, אך אלו נוצרו עם פרוץ האינתיפאדה השנייה.

השר כהן העריך כי בשנתיים הקרובות צפויות להצטרף עוד שתיים שלוש מדינות למסגרת הסכמי אברהם. לדבריו, צפויה בקרוב גם התפתחות הנרמול היחסים בין ישראל וסודאן. כהן ביקר לאחרונה בח׳רטום לביקור רשמי פומבי ראשון של שר ישראלי במדינה זו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...