מדוזה וצבעונית, מסוג גדילית ארגמנית, התגלתה הבוקר (שבת) במפרץ אילת ועוררת את סקרנותם של הנופשים.
נעמה בן עמי תושבת אילת סיפרה: "אני והבן שלי דרור יצאנו לשנרקל בחוף הצפוני, הכי קרוב לגבול עם עקבה -ירדן, בסיום השנרקול שמנו לב למשהו מוזר קרוב לחוף, דרור התקרב וזיהה שזאת מדוזה. אני שנים צוללת במפרץ אילת ואף פעם לא ראיתי כזאת במפרץ אילת. פנינו לחברים שהם ביולוגים ימיים המתמחים במערכת הרכיכות וחסרי חוליות, והם אמרו שזו מדוזה מסוג גדילית ארגמנית שמדי פעם ניתן לראותה בים סוף, אבל פחות במפרץ אילת".
אביב לוי, המנהל המדעי של פארק המצפה התת ימי באילת סיפר כי מדובר במדוזה לא ארסית, אך מרשימה וגדולה ודי נדירה במפרץ אילת. היא מכונה "מדוזת הרסטות" בשל הצורה המיוחדת שך זרועותיה.
את הגדילית הארגמנית, שאורכה בין 40 ל-60 ס"מ, ניתן למצוא גם במזרח אפריקה, באינדונזיה, מלזיה ובאיי פיג'י. היא נוהגת לאכול דגים קטנים ובעלי חיים ימיים קטנים אחרים.
במקביל, שני כרישים לווייתניים נצפו במפרץ אילת שוחים ומסביבם דגים גדולים. יומיים קודם לכן נראה במפרץ מנטה ענק, שניהם מחמשת הדגים הגדולים ביותר בעולם.
לדברי עדי ברש, דוקטורנטית מעמותת "כרישים ישראל", בחודש האחרון הים במפרץ אילת עמוס במזון שמושך את הדגים הגדולים. "ראינו בחודש האחרון להקות דגים קטנים, דגים ברבייה והמון פלנקטון. כל זה מביא לנו את מסנני הפלנקטון הגדולים. השבוע נצפו שתי מנטות ענק והיום הצטרפו לחגיגה שני כרישים לווייתניים ששחו ביחד. שני המינים בסיכון גבוה, וצריכים לשרוד בים סוף לחץ אנושי גבוה, כולל דיג ותנועת סירות".
ברש פנתה למפעילי הסירות במפרץ אילת ומבקשת מהם להיזהר מלפגוע בבעלי החיים הימיים. "הורידו מהירות, שמרו על קשר עין עם המים, ואם ראיתם כריש או מנטה, היזהרו שלא לנסוע לאחור, לפני שווידאתם שאין בעלי חיים באזור. אם ראיתם, דווחו ל'כרישים בישראל' כדי שנוכל ללמוד מאיפה הם באים ואיך לשמור עליהם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו