הפגיעה ביבולי השעורה תביא לעליית מחירים // צילום: יוסי זיגלר

ההתחממות הגלובלית תכפיל את מחיר הבירה?

מחקר של אוניברסיטת קליפורניה באירוויין טוען כי הפגיעה ביבולי השעורה, בעקבות שנים של בצורת, עלולה למנוע ממיליוני בני אדם לצרוך את המשקה

בין האסונות האקולוגיים הצפויים לנו בעשורים הקרובים בגלל ההתחממות הגלובאלית, אפשר למנות גם את הפגיעה ביבולי השעורה, אחד מחומרי הגלם העיקריים בהכנת בירה. המשמעות: מחיר הבירה יוכפל ואף ישולש.

במחקר שבוצע באוניברסיטת קליפורניה באירוויין ופורסם במגזין Nature Plants התברר, כי בשנים של בצורת וגלי חום, יש ירידה של 16 אחוזים ביבולי השעורה. "זה שווה בכמות לכל צריכת הבירה השנתית בארצות הברית", אומר החוקר נתן מולר. לדבריו, שינויים אקלימיים ותימחור גבוה שיבוא בעקבותיהם יגרמו לכך שבירה תהיה מחוץ להישג ידם של מאות מיליונים בעולם, הצורכים את המשקה.

החוקרים בדקו מודלים אקלימיים המתבססים על רמות גזי החממה היום ורמות עתידיות, הקשורות לתנאים חמים ויבשים יותר במקומות שבהם מגדלים שעורה במישורים הגדולים של ארצות הברית וקנדה. באזורים אלה צפויה ירידה בתבואה שבין 3 ל-17 אחוזים. הקושי הגדול לגבי שעורה הוא שרוב היבול מיועד להאבסת בעלי חיים, שיקבלו קדימות על פני הצרכים של יצרני הבירה. 

המחקר בדק גם את השפעת הבצורות על אזורים שבהם מייצרים וצורכים בירה, ולפי ההערכה, מחיר הבירה יוכפל ואף ישולש. במקומות שיספגו את המכה הקשה ביותר תהיה אירלנד, שבה צפוי מחיר הבירה לעלות בין 43 ל-338 אחוזים בעשורים הבאים, על פי תסריט האקלים הקיצוני ביותר במודלים. לדברי סטיבן דייויס, ממחברי המחקר, "העולם יחווה תופעות רבות מסכנות חיים בגלל שינויי האקלים, כך שעליית מחירי הבירה נראית דבר פעוט בהשוואה לשאר התופעות. אבל לבירה יש תפקיד חוצה תרבויות, ואם המשקה אינו זמין בסופו של יום קשה, זה רק מוסיף עלבון לפגיעה".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...