המורה הותקפה באלימות לעיני התלמידים. כיתה (אילוסטרציה). צילום: הרצי שפירא

לעיני התלמידים: הבן הפריע בשיעור ונקרא לסדר, אמו הטיחה את המורה בקיר

האירוע החמור התרחש בבית ספר "מורשת נריה" בגבעת שמואל, כאשר האם גררה את המורה מהכיתה בשיערה ואף שרטה אותה • הסתדרות המורים: "הצוות החינוכי חרד ומזועזע" • בעקבות האירוע, הלימודים יחלו מחר באיחור והוגשה תלונה במשטרה

מקרה אלימות חריג התרחש היום (רביעי) בבית ספר "מורשת נריה" בגבעת שמואל, כאשר אם של אחד התלמידים תקפה מורה באלימות לעיני תלמידי הכיתה.

בסוף יום הלימודים, האם נכנסה לאחת הכיתות כשהיא טעונה בשל היחס של המורה לבנה. על פי הדיווח, התלמיד הפריע במהלך כל השיעור - והמורה קראה אותו לסדר. בתגובה, האם הגיעה לכיתה, גידפה את המורה ומשכה בשיערה לעיני עשרות תלמידים המומים. בשלב מסוים היא אף הטיחה את ראש המורה בקיר ושרטה אותה ביד. לאחר מכן, האם משכה את שיערה של המורה והוציאה אותה בכוח מהכיתה.

מחר תתקיים אסיפת הסברה לצוות החינוכי - והלימודים יחלו מאוחר (אילוסטרציה, למצולם אין קשר לנכתב), צילום: עמי שומן

הנהלת בית הספר הזמינה למקום אנשי ביטחון והגישה תלונה במשטרה. בהסתדרות המורים הודיעו כי בעקבות מקרה האלימות החמור, הלימודים בבית הספר יחלו מחר (חמישי) בשעה 10:00.

מיכאל פינטו, סגן המזכ"לית ויו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות המורים, אמר: "הצוות החינוכי חרד ומזועזע מהאירוע. המורה חוששת לחזור ללמד. לא נעבור על האירוע הזה בשתיקה. צריך לחזק את המורים, לטפל בזה במלוא חומרת הדין, אנחנו לא נעבור על סדר היום. אנו נקיים אסיפת הסברה לצוות החינוכי, לכן הלימודים בבית הספר יחלו בשעה 10:00".

בשנים האחרונות ישנה עלייה מדאיגה בתופעת האלימות של הורים כלפי מורים במערכת החינוך בישראל. מקרים של אלימות מילולית, איומים ואף אלימות פיזית כלפי מורים הפכו לשכיחים יותר, ומהווים נורת אזהרה לגבי מצב מערכת החינוך והיחסים בין הורים, מורים ותלמידים. מערכת החינוך נכשלת פעם אחר פעם להתמודד עם התופעה ומספר כתבי האישום שמוגש בגין מקרים כאלה נמוך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...