בתוך אוניברסיטת תל אביב התקיימה לפני כשבועיים הפגנה לא חוקית אותה קיימו פעילי "האקדמיה לשוויון" מול הספרייה המרכזית. המפגינים טענו כי ישראל מבצעת רצח עם בעזה. אומנם היה מדובר במספר לא גדול של מפגינים, אלא שהיום (שני) נודע שבין המפגינים היו גם חברי סגל ומרצים מתוך האוניברסיטה.
במהלך ההפגנה הונפו שלטים עם הכיתוב "די לרצח עם בעזה" ו-"עצרו את ההשמדה בעזה". המפגינים אף קראו להפסיק את הלימודים כל יום בשעה 12:00 כדי למחות. השתתפותם של מרצים וחברי סגל בהפגנה בעייתית, שכן מדובר בהפגנה שלא אושרה, כלומר הפגנה שאינה חוקית. לאחר פניית 'ישראל היום' הודיעו באוניברסיטת תל אביב כי הם עלולים לשלם מחיר על השתתפותם. "חברי סגל בודדים יזומנו לשיחת בירור אצל הרקטור, ובהתאם האוניברסיטה תשקול את צעדיה", נמסר.
אחד המשתתפים בהפגנה הוא פרופ' רפאל גרינברג, חבר סגל אקדמי בכיר במחלקה לארכיאולוגיה. בסרטון שצילמה פעילה של תנועת 'אם תרצו' הוא טוען כי החליט על דעת עצמו על הפסקת לימודים יומית על מנת להפגין "מתוך דאגה". בסרטון אחר, שגם הוא צולם על ידי 'אם תרצו', הוא טוען כי ישראל מבצעת "טיהור אתני" שכולל גירוש והריסה של הבתים בעזה. כשהוא נשאל על רצח של ילדים ישראליים בשבעה באוקטובר הוא מחליט להתייחס לשנת 48' (כלומר קום המדינה), ואומר "אני לא ציוני".
גרינברג מסר בתגובה: "הפסקת הלימודים היומית נועדה להזכיר לכולנו כי יש מלחמה בעזה שיש לעצור וחטופים שחייבים להחזיר".
בעקבות המקרים, תנועת 'אם תרצו' דורשת מאוניברסיטת תל אביב לעצור את פעילות ארגון 'אקדמיה לשוויון' בשטח הקמפוס. לטענת התנועה, ארגון זה מקיים באופן חוזר ונשנה הפגנות ללא אישור, הכוללות הסתה חמורה נגד מדינת ישראל וחיילי צה"ל. בפנייתם דרשו נציגי 'אם תרצו' להפסיק את הפעילות הלא חוקית באופן מידי ולנקוט בצעדים משמעתיים נגד המעורבים, לרבות סטודנטים, אנשי סגל וגורמים חיצוניים שהיו שותפים להפגנות.
לדברי מתן ג'רפי, מנכ''ל תנועת 'אם תרצו': ''בשעה שחיילי צה''ל נופלים על הגנת המדינה, הנהלת האוניברסיטה נכשלת במניעת הפגנות בהן מכנים את החיילים רוצחים בתוך שטח הקמפוס. לא מדובר בחופש ביטוי אלא במחזות אנטישמיים שנראו עד לאחרונה בקמפוסים רדיקליים בארה''ב''.
מאוניברסיטת תל אביב נמסר: "האוניברסיטה מקפידה על נהליה ולפיהן רק פעילויות מאושרות מתקיימות בקמפוס. אשר להפגנה שהתקיימה ללא אישור – מדובר בהפגנה שכללה מספר משתתפים מועט, מהם חלק ניכר שכלל אינם משתייכים לקהילת הקמפוס. לצד חברי סגל בודדים אשר יזומנו לשיחת בירור אצל הרקטור, ובהתאם האוניברסיטה תשקול את צעדיה".