ר', ראש השב"כ המיועד | צילום: יוסי זליגר

היום: הוועדה למינוי בכירים תדון במינוי ר' לראש השב"כ

סגנו של ראש השירות היוצא, נדב ארגמן, אמור להיכנס לתפקיד ברביעי הקרוב • חברי הוועדה יעסקו גם במכתב האנונימי שמייחס לראש השב"כ המיועד התנהגות שאינה הולמת

הוועדה המייעצת לבדיקת מינויים לתפקידים בכירים בראשות השופט בדימוס אליעזר גולדברג, תתכנס היום (שישי) כדי לדון בהחלטת ראש הממשלה נפתלי בנט למנות את ר', סגן ראש השב"כ המכהן, לתפקיד ראש שירות הביטחון הכללי.

בימים האחרונים פורסם מכתב שנשלח לפני שנים ספורות, ובו מיוחסת לר' התנהגות שאינה הולמת. אף שהמכתב מצוי בידי חלק מכלי התקשורת כבר כשנתיים, תוכנו לא פורסם בשל אמינותו המפוקפקת.

ר' עצמו פרסם שלשום תגובה חריפה שבה מסר כי מדובר ב"מכתב אנונימי שנכתב ונשלח לפני כשלוש שנים ומופץ כעת. מאחורי המכתב עומד גורם בעל אינטרס אשר ביקש לפגוע כבר אז בשני מינויים. המכתב חסר בסיס עובדתי, רצוף בשקרים ונועד גם הפעם לפגוע במינוי. ככל שיידרש, עדויות לכך יוצגו בוועדה למינוי בכירים".

הוועדה שתתכנס היום תידרש מן הסתם לעניין המכתב, אך ההערכה היא כי בשל סימני השאלה הרבים סביבו, הוא לא ימנע את מינויו של ר' לתפקיד ראש השב"כ ביום רביעי הקרוב במקומו של נדב ארגמן.

ראש השב"כ היוצא ארגמן, צילום: אורן בן חקון

מסיירת מטכ"ל לשב"כ

ר' (55), נשוי ואב לשלושה, גבר בהתמודדות על ראשות השב"כ על ר' אחר, קודמו בתפקיד סגן ראש השירות. ר', בוגר תואר ראשון במדעי המדינה ופילוסופיה מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני במנהל ציבורי מאוניברסיטת הרווארד, החל את שירותו הצבאי בצה"ל כלוחם בסיירת מטכ"ל, ולאחר מכן התגייס לשב"כ כלוחם ביחידת המבצעים.

במסגרת שירותו ארוך השנים, לחם ופיקד על מבצעים רבים ברצועת עזה, ביהודה ושומרון ובלבנון. בשנת 2011 מונה לראש אגף המבצעים בשב"כ, בשנת 2016 מונה לראש אגף המטה האחראי לבניין הכוח של הארגון, ובשנת 2018 מונה לסגן ראש השירות, תפקיד שאותו מילא בשנתיים וחצי האחרונות.

שמו ותמונתו של ר' אסורים בפרסום עד לאחר אישור מינויו על ידי ועדת גולדברג, שכאמור צפויה להתכנס היום. אם לא תהיינה הפתעות, ולאחר שיתברר סופית עניין המכתב האנונימי - שכאמור, מהימנותו מלכתחילה מוטלת בספק - מינויו יאושר היום, ונדב ארגמן יסיים קריירה מוצלחת של יותר מחמש שנים בראשות השב"כ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...