בית המשפט הצבאי הרשיע היום (חמישי) את המחבל עלי דנדיס ברצח שני לוחמי צה"ל, דוד רובין ואחיקם עמיחי, בפיגוע שבוצע בנחל תלם בשנת 2007. לאחר הפיגוע, הוכנס דנדיס ל"מעצר הגנתי" בכלא של הרשות הפלשתינית, עד שנלכד לפני שלושה חודשים במבצע משותף של שב"כ, ימ"מ וצה"ל.
כתב האישום חושף כי הפיגוע בוצע על ידי דנדיס ואנשי המנגנון של הרשות הפלשתינית, כאשר אחד המחבלים נהרג מאש הלוחמים והאחרים הסגירו את עצמם למנגנוני הרשות. מעדויות עולה כי המחבלים, גם בהיותם במעצר, המשיכו לנהל חוליות טרור, לארגן ציוד ונשק, ואף ביצעו פיגוע ירי נוסף בהר חברון.
משפחות החיילים הביעו הערכה לכוחות הביטחון על מאמציהם ודרשו למצות את הדין עם דנדיס בגזר דין מוות: "אנו מודים לכוחות הביטחון על מאמציהם לתפיסת המחבל ודורשים מרשויות החוק למצות את הדין ולגזור למחבל דין מוות על פי הנאמר בלשון החוק".
עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו, המייצג את משפחות החללים, מסר: "כתב האישום נגד המחבל זה גם כתב אישום נגד הקונספציה השלטת במדינה גם היום שנה וחצי לאחר 7 באוקטובר. המרצחים של דוד ואחיקם הי"ד חסו תחת כנפיה של הרשות הפלשתינית ומשם המשיכו לפגע ולרצוח. מדינת ישראל חייבת לעלות מדרגה במלחמה המוחלטת בטרור, להוציא להורג את המחבל וחבריו ולהילחם מלחמת חורמה עד לניצחון מוחלט מול רשות הטרור שכל העת מפעילה טרור ומתכוננת ליום פקודה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו