צמרת חמאס על הכוונת: אלו הבכירים שחוסלו בימים האחרונים

בתקיפות שערכו צה''ל ושב"כ חוסלו סגן מפקד חטיבת עזה, המחבל אחמד סלמאן עוצ' שמאלי, וג’מיל עמר ג’מיל ואדיה • הראשון היה אחראי על פריסת הכוחות וההיערכות של חטיבת עזה אל מול כוחות צה"ל במרחב במהלך המלחמה, והשני היה מג''ד שג'עיה

פעילות לוחמי צה"ל ברצועת עזה. צילום: דובר צה"ל

גל התקיפות ממשיך: במסגרת תקיפות שביצעו בימים האחרונים צה״ל ושב"כ, הושמדו וחוסלו מאות מטרות טרור ומחבלים ברחבי רצועת עזה, באמצעות מטוסי קרב וכלי טיס.

בתקיפות אלו חיסלו את סגן מפקד חטיבת עזה, המחבל אחמד סלמאן עוצ' שמאלי. שמאלי היה אחראי המבצעים ואמון על תכנון התכנית ההתקפית ובניין הכוח של החטיבה לקראת הטבח הרצחני של ארגון הטרור חמאס ב-7 באוקטובר. בנוסף, במהלך המלחמה היה אחראי על פריסת הכוחות וההיערכות של חטיבת עזה אל מול כוחות צה"ל במרחב.

אחמד סלמאן עוצ' שמאלי וג’מיל עמר ג’מיל ואדיה שחוסלו על ידי צה"ל ושב"כ, צילום: דובר צה''ל

כמו כן, חוסל מג״ד שג׳אעיה, המחבל ג’מיל עמר ג’מיל ואדיה, אשר פיקד על הגדוד במשך רוב תקופת המלחמה לאחר שהחליף את המחבל וסאם פרחאת שחוסל בדצמבר 2023. ואדיה היה אחראי על הפעלת כוח הגדוד נגד כוחות צה”ל, ופעל לשיקום והתארגנות מחודשת של הגדוד. בנוסף, ואדיה היה מעורב בירי נ"ט לעבר אוטובוס תלמידים באפריל 2011 בו נהרג דן ויפליך ז”ל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר