משר המשפטים עד "ראש השב"כ בעזה": אלו המחבלים שחוסלו ברצועה

רשיד ג'חג'וח, ראש מנגנון הביטחון הכללי של ארגון הטרור חמאס ברצועה, חוסל • ג'חג'וח החליף בתפקידו את סאמי עודה, אשר חוסל על ידי צה"ל ביולי 2024 עם רוחי מושתהא, ראש שלטון חמאס ברצועת עזה • יחד איתו, חוסלו מחבלים נוספים מארגון הטרור

חוסל ראש מנגנון הביטחון הכללי של חמאס רשיד ג'רג'וח, לצד מחבלים נוספים . צילום: דובר צה"ל

צה״ל ושב״כ חיסלו היום (חמישי) את ראש מנגנון הביטחון הכללי של ארגון הטרור חמאס ברצועה, רשיד ג'חג'וח ומחבלים נוספים. רשיד החליף בתפקידו את סאמי עודה, אשר חוסל על ידי צה"ל ביולי 2024 יחד עם רוחי מושתהא, ראש שלטון חמאס ברצועת עזה.

בנוסף חוסל המחבל אימן אצליח, ראש מרחב חאן יונס במנגנון ביטחון הכללי של ארגון הטרור חמאס. מנגנון הביטחון הכללי (הבטכ״ל), אשר ג'חג'וח עמד בראשו, הינו מנגנון חשאי ומרכזי בחמאס בתוך הרצועה.  בין היתר, המנגנון אחראי על חשיפת ״משתפי פעולה״, אבטחת בכירי הארגון ונכסיו ברצועה ומחוצה לה ופועל לדיכוי מתנגדי שלטון הטרור של חמאס.

בפעילות משותפת של צה"ל ושב"כ: המחבלים הנוספים שחוסלו, צילום: דובר צה"ל

בנוסף, המנגנון אחראי לתמונת מודיעין אשר מסייעת לבכירי ארגון הטרור בקבלת החלטות ובהוצאה לפועל של מתווי טרור נגד מדינת ישראל. ג'חג'וח היה אחראי לתעמולה שחמאס הפיץ בקרב הציבור ברצועה לטובת ביסוס לגיטימציה לחמאס.

בתקיפה נוספת חוסל ⁠אסמאעיל עבד-אלעאל, מחבל מרכזי במערך הברחות אמצעי הלחימה של ארגון הטרור הג׳יהאד האיסלמי. במסגרת תפקידו הוביל את מרבית הברחות אמצעי הלחימה בשנים האחרונות עבור ארגון הגא"פ, באמצעות מערך ההברחות של הארגון האמון על שינוע, אחסון והברחה של ציוד צבאי ואמצעי לחימה לשטח הרצועה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר