70 עזתים עזבו היום (רביעי) את רצועת עזה דרך שדה התעופה רמון למדינות באירופה. אותם עזתים (או בני משפחותיהם) מחזיקים באזרחות זרה שתאפשר את קליטתם שם. ישראל סייעה ביציאתם כחלק ממדיניות מעודדת הגירה. בסביבות 16:30, מטוס של חיל האוויר הרומני נחת בשדה התעופה רמון באילת.
עזיבתם של העזתים באה על רקע חידוש הלחימה של ישראל וקריאתה של קאיה אלאס, הנציגה העליונה למדיניות חוץ וביטחון של האיחוד האירופי, "לנהוג באיפוק ולחדש את הכנסת הסיוע ההומנטירי ואספקת החשמל לעזה". עוד נמסר מטעמה: "במקביל, אנו קוראים לכל הצדדים לעמוד בהתחייבויותיהם על פי המשפט ההומניטרי הבינלאומי. האיחוד האירופי מאמין שחידוש המשא ומתן הוא הדרך היחידה קדימה. הפלשתינים והישראלים סבלו מאוד במהלך השנה וחצי האחרונות. הגיע הזמן לשבור את מעגל האלימות. יציבות היא תנאי מוקדם לשיקום מהיר".
כמו כן, בימים האחרונים הבהירו באיחוד האירופי כי יש לשקם את רצועת עזה, אם כי הבהירו שהדבר לא יכול להתבצע תחת שלטון חמאס.
כזכור, לפני יותר מחודש ה"וול סטריט ג'ורנל" חשף פרטים חדשים מאחורי הקלעים על האופן שבו התגבשה תוכניתו של הנשיא דונלד טראמפ להקמת ריביירה אמריקנית ברצועת עזה. "נשטח את המקום ונשקם אותו, ניצור אין ספור מקומות עבודה", אמר הנשיא טראמפ במסיבת העיתונאים וחזר שוב ושוב על רצונו "להשתלט על עזה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו