מחבלים שחדרו לשדרות על טנדר ב-7 באוקטובר (ארכיון). צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

ברקע לדרישת כ"ץ: תחקיר צה"ל על הלילה שבין ה-6 ל-7 באוקטובר יוצג מחר לרמטכ"ל

התחקיר המקיף צפוי לשפוך אור על השתלשלות האירועים בשעות הקריטיות, כולל השיחות שהתקיימו, הערכות המצב שבוצעו וההחלטות המבצעיות • מוקדם יותר היום הודיע שר הביטחון ישראל כ"ץ לרמטכ"ל כי לא יאשר מינויי אלופים חדשים לצה"ל עד שיקבל לידיו את התחקירים

התחקיר הצה"לי על ההתרחשויות בלילה שבין ה-6 ל-7 באוקטובר, הנחשב לאחד המשמעותיים ביותר בהבנת אירועי מתקפת הטרור, יוצג מחר (שישי), בפני הרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי - כך נודע ל"ישראל היום".

שר הביטחון ישראל כ"ץ והרמטכ"ל הרצי הלוי, צילום: שירה קינן, משרד הביטחון

התחקיר המקיף צפוי לשפוך אור על השתלשלות האירועים בשעות הקריטיות, כולל השיחות שהתקיימו, הערכות המצב שבוצעו וההחלטות המבצעיות - אלו שהתקבלו ואלו שלא - בשעות שקדמו למתקפה.

במקביל, הנחה היום (חמישי) שר הביטחון ישראל כ"ץ את הרמטכ"ל להשלים את כלל התחקירים על אירועי 7 באוקטובר עד לסוף ינואר 2025, ולהעביר לעיונו את כל התחקירים שהושלמו עד כה. "חובת צה"ל לסיים את התחקירים בהקדם כדי להציג אותם בפני המשפחות והציבור בישראל, ולצורך הפקת הלקחים והסקת המסקנות הנדרשות", נמסר מלשכת השר.

בנוסף, הודיע שר הביטחון לרמטכ"ל כי לא יאשר מינויי אלופים חדשים לצה"ל עד שיקבל לידיו את התחקירים - וילמד ויבין את משמעותם והשפעתם האפשרית על המועמדים לקידום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...