אחרי לילה של תקיפות שנשמעו עד אזור השפלה: אוגדה 98 החלה הלילה (בין שבת לראשון) בפעולה קרקעית בשכונת ג'באליה שבצפון רצועת עזה. התושבים מדווחים על תנועה של משוריינים, חילופי אש עם הכוחות והמשך תקיפות מהאוויר.
"באללה, עייפו אותנו", אמרה אחת העזתיות, "מספיק, כל יום אנחנו עוברים ממקום למקום, כל יום ממקום למקום. לאן נלך יה אללה? אפילו (מדינה) אחת לא עומדת לצדנו. איפה מדינות ערב? תראו מה קרה לנו!". עד כה לפחות 300 אלף פלשתינים עזבו את העיר בדרום רצועת עזה לאזור הבטוח.
"לחמאס יש בני ערובה (חטופים) ואנחנו השריון האנושי שלהם נגד נתניהו", אמרו עזתים אחרים, "לאן ילכו האנשים? מי ייתן ואללה ישרוף את נשמתו של (מייסד חמאס) אחמד יאסין בגיהינום! הם יושבים על שולחן המשא ומתן... תעצרו את המלחמה הזאת!".
דיר אל-בלח היא מעוז נוסף שבו צה"ל עדיין לא ביצע תמרון קרקעי מתחילת המלחמה. לפי ההערכות, ברחו אליו מחבלים רבים ממחנות המרכז. למעשה, מתרכז בו לפחות גדוד מחבלים אחד של חמאס. הבוקר דיווחו פלשתינים על כמה טנקים בצפון-מזרח העיר, ואף על תחילה של עבודה של דחפורים.
בג'באליה, מקורות פלשתיניים דיווחו על טנקים שמתקדמים במחנה תוך הפגזה של בתים. במהלך הלילה צה"ל ביצע יותר ממאה תקיפות מהאוויר על האזור שהוכרז שטח צבאי סגור, כך לפי הדיווחים.
בצפון רצועת עזה צה"ל אמנם פירק את המסגרות הגדודיות של חמאס והרג אלפי מחבלים, אבל ארגון הטרור מנסה להקים מחדש את המסגרות והחליט מזמן לעבור לשיטת לוחמת גרילה. מלכתחילה, בצה"ל העריכו שיהיה צורך בחודשים רבים של פשיטות צבאיות ותקיפות מתמשכות כדי להשלים את המשימה, גם אחרי השלבים הראשונים בתמרון.
הבוקר גורמים בארגון הטרור חמאס התלוננו שהאינטנסיביות של תקיפות צה"ל לא מאפשרת להם לפנות גופות, ופלשתינים העידו כי מדובר בהפצצה הנרחבת ביותר מאז תחילת המלחמה. בתוך כך, החלה בריחה המונית של תושבים מהמחנה אל מערב העיר עזה. עוד דווח כי צה"ל צר על מרכזי קליטה של עקורים, שבהם ככל הנראה מתבצרים מחבלים של חמאס.
ברפיח דיווחו הפלשתינים כי משוריינים ממשיכים בתמרון הקרקעי במזרח העיר. על פי הפרסומים, תשעה עזתים לפחות נהרגו בתקיפה על בית. ארגון אונר"א דיווח היום כי רק בשבוע שעבר התפנו כבר 300 אלף פלשתינים וטען כי "אין מקום בטוח ברצועה".
היעדר גורם שלטוני במרחב
אתמול צה״ל הודיע על פינוי נרחב של תושבי השכונה הצפונית, בה התקיימה פעולה מול גדודי חמאס בתחילת המלחמה. צה״ל פעל באזור באזור בתחילת המלחמה – בייחוד מול גדודי חמאס בשכונה באש מהאוויר, הים ובתמרון קרקעי. אלא שכעת בצבא זיהו ארגון הטרור שב לפעול בשכונה – ולכן שב לפרק את תשתית הטרור באזור.
בצבא טוענים כי החזרה לפעולה באזורים בהם הכוחות פעלו כבר נובעת מהיעדר גורם שלטוני מתחרה לחמאס. שכן בהיעדר כוח ריבוני אחר – תשתיות הטרור יוותרו ברחבי הרצועה גם פעילות צה"ל בהן בהן. ״קשה לתרגם הישגים טקטיים אופרטיביים בלי מהלך אסטרטגי", אומרים בצבא במה שנשמע כמו תסכול מגרירת הרגליים של הדרג המדיני.
בצה״ל מציינים מנעד של אפשרויות לגבי אותו שלטון שיחליף את חמאס. מהכרזה של שלטון צבאי של צה״ל ברצועת עזה, על המשמעויות הכלכליות, הביטחוניות והבינלאומיות של המהלך ועד כניסה של גורם אחר, פלשתיני או בינלאומי.
חיסול מחבל מ-7 באוקטובר ואמצעי לחימה במרפאה
מלבד אוגדה 98, אוגדה 162 פועלת ברפיח, 99 פועלת במסדרון מרכז הרצועה ובזיתון ואוגדת עזה פועלת מסביב לגבול.
אתמול לוחמי צוות הקרב של חטיבת הנח"ל בהובלת אוגדה 99 איתרו אמצעי לחימה במרפאה בשכונת זייתון. באחת הסריקות שביצעו במקום, אותרו רובים מסוג קלאצ'ניקוב, וסטים וציוד צבאי נוסף.
גורמים ישראלים ל"ניו יורק טיימס": חמאס יסרב לשחרר את מרבית החטופים ללא סיום המלחמה
דיווח ערבי: "השיחות על הפסקת האש בעזה עומדות בפני סיבוכים הולכים וגוברים"
פרסומת | פתיתים של תקווה
חשש מחזית נוספת: בעקבות התגברות האיומים מירדן - שר הביטחון ייפגש עם ראשי המועצות
ג'ונת'ן גלייזר באמירה מקוממת חדשה: "משתמשים בשואה כדי להצדיק טבח וטיהור אתני בעזה"
חיל האוויר תקף מבנים צבאיים, עמדות שיגור, עמדות תצפית, מחבלים ותשתיות טרור נוספות. בתקיפות נוספות, הכוחות זיהו מספר מחבלים אשר היוו איום, וחיסלו מחבל של הג'יאהד האיסלאמי שפעל במתקפת 7 באוקטובר.
כוחות צה״ל בפיקוד אוגדה 162 פעלו במהלך סוף השבוע מול מחבלי חמאס ותשתיות הארגון במזרח רפיח. לוחמי צוות הקרב של חטיבת גבעתי חיסלו מספר מחבלים בקרבות פנים אל פנים והשמידו תשתיות טרור באזור. לצד זאת, לוחמי צוות הקרב של חטיבה 401 איתרו מספר פירים תת קרקעיים וחיסלו מחבלים חמושים בשיתוף פעולה עם כוחות חיל האוויר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו