חובשת ונהגת אמבולנס במד״א, תושבת עוטף עזה, קרן קוך שהייתה בבית הקפה בו התרחש הפיגוע בצומת בית קמה תיארה את רגעי האימה: ״מיד כשיצאתי מבית הקפה שמעתי המולה וקולות ירי, הסתובבתי וראיתי גבר כבן 50 פצוע יוצא מבית הקפה ומתמוטט. ניגשתי אליו כשבמקביל הזנקתי כוחות של מד״א למקום, הוא סבל מפצעי דקירה מדממים. התחלתי בפעולות עצירת דימומים ומיד הגיעו למקום כוחות גדולים של מד״א שהמשיכו בטיפול הרפואי ופינו אותו לבית החולים. מדובר בפיגוע מזעזע״.
פאדי אבו לטיף תושב רהט, נכנס לסניף ארומה בתחנת הדלק בצומת בית קמה. לאחר היסוס קל, הוציא סכין שהחביא בכיס הג'קט שלו והסתער על גבר כבן 50 שעמד בתור. הוא הספיק לדקור אותו בצוואר ולאחר מכן המשיך תלקוף בכוח ולדקור אותו גם בגב ובבטן. לאחר הלם ראשוני, הצליח הפצוע להדוף את המחבל מעליו ולהעיף אותו אל הרצפה. כשהמחבל ניסה לקום שוב על רגליו ולתקוף בשנית, הצליח הפצוע לדרוך נשקו האישי ולירות במחבל כדור מטווח קצר ובכך לחסל אותו.
הפצוע שסובל מפגיעות בצוואר ובבטן הצליח לקום על רגליו, הוא הובהל לבית החולים סורוקה בבאר שבע שם נלחמים על חייו. בנוסף דווח במקום על עוד פצוע קל כבן 65 עם פציעה ברגל. המחבל, שהגיע למקום מעזה, נוטרל כאמור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו