ראש אמ"ן אהרון חליוה. צילום: גדעון מרקוביץ

60 בוגרי התוכנית היוקרתית של אמ"ן הודיעו כי לא יתייצבו לשירות מילואים

עשרות קצינים וקצינות בוגרי תכנית "חבצלות" של אמ"ן הודיעו כי הם משעים את שירותם במערך המילואים • "עוקבים בדאגה אחר תהליכי החקיקה שמקדמת הממשלה, תוך ערעור מערכת האיזונים והבלמים העדינה בדמוקרטיה הישראלית", נכתב בהודעת הקצינים

גל הסרבנות נמשך: יותר מ-60 קצינים וקצינות בוגרי תכנית "חבצלות" של אמ"ן הודיעו היום (שני) שהם משעים את התנדבותם למילואים בעקבות החקיקה במסגרת הרפורמה המשפטית. חבצלות היא תכנית הדגל של חיל המודיעין, האחראית על הכשרת הקצונה הבכירה של אמ"ן, ובוגריה מחזיקים בתפקידי מפתח בחיל.

בהודעתם של הבוגרים נכתב: "מפקדינו, אנו בוגרות ובוגרי תוכנית חבצלות החתומים מטה, עוקבים בדאגה אחר תהליכי החקיקה שמקדמת הממשלה, תוך ערעור מערכת האיזונים והבלמים העדינה בדמוקרטיה הישראלית. למרות רגישות הנושאים הנידונים, החקיקה נעשית בפזיזות, תוך התעלמות מוחלטת מאזהרות המומחים לגבי ההשלכות הכלכליות, החברתיות והביטחוניות שלה, וללא הסכמה רחבה". 

הרמטכ"ל הרצי הלוי%3A "מי שקורא לאי התייצבות פוגע בצה"ל ובביטחון המדינה" || דוברות הכנסת

ההודעה נשלחה לרמטכ"ל הרצי הלוי, לראש אמ"ן אלוף אהרון חליוה ולראש תוכנית חבצלות, תא"ל במיל' מוטי דימיטשטיין

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...