אחרי ארבע שנים: לאחר ניהול הליך הוכחות ממושך, הורשע עלאא קבהא, המחבל שדרס למוות את סרן זיו דאוס ז"ל ואת סמל נתנאל קהלני ז"ל ופצע קשה שני חיילים נוספים במרץ 2018, בשתי עבירות של גרימת מוות בכוונה (המקבילה לעבירת הרצח), ובשתי עבירות של ניסיון לגרימת מוות בכוונה.
מדובר צה"ל נמסר כי ביהמ"ש הצבאי בשומרון קיבל באופן מלא את עמדת התביעה הצבאית שהנאשם דרס במכוון את החיילים במטרה לגרום למותם, ודחה את גרסת הנאשם כי מדובר בתאונת דרכים.
ביהמ"ש קבע כי התביעה הוכיחה את עובדות כתב האישום, שלפיהן הנאשם חלף על פני החיילים והחליט לדרוס אותם למוות. הנאשם שב על עקבותיו ונסע במהירות של כ-70 קמ"ש לעברם, עד שפגע בהם. כתוצאה מכך, כאמור, נהרגו סרן דאוס ז"ל וסמל קהלני ז"ל, ונפצעו באורח קשה שני חיילים נוספים.
התביעה הצבאית תעתור למיצוי מלוא חומרת הדין עם הנאשם. התביעה מצויה בקשר שוטף עם בני המשפחות של המנוחים, ועדכנה אותם בדברים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו