בשבועות האחרונים עלה לכותרות שמו של העבריין שמואל (שמוליק) הרוש שעומד בראש אחד מארגוני הפשיעה החזקים בצפון. מה שהביא את שמו של הרוש כמעט לכל בית במדינה היה סרטון וידאו מאירוע משפחתי שבו השתתף ובמהלכו ביקש מ"ילד הברכות" המזמר דקל וקנין בן - 14 מטבריה להקדיש שיר מתגרה לעבריין ומי שהיה חברו הטוב ושותפו לשעבר, מיכאל מור המרצה עונש מאסר בפועל.
הסרטון הפך לוויראלי ושודר בכל מהדורות החדשות גרר חילופי פוסטים מאיימים ברשתות החברתיות בין מור ונאמניו של הרוש, אולם בעוד שמו של הרוש עולה לכותרות מפעם לפעם בעקבות ניסיונות חיסול ומעצרים - באזור הצפון מחיפה ועד קריית שמונה אין איש שאינו מכיר את השם שמואל הרוש וארגון הפשיעה האימתני בראשו הוא עומד. שמו של הרוש עלה שוב לכותרות אתמול לאחר שנעצר בגין חדש לניסיון למעורבות בניסיון רצח של תושב נהריה אתמול, שנפצע קשה. מעצרו של הרוש הוארך בשישה ימים.
הרוש, בן 40, תושב נהריה הנשוי ואב לילד, פרץ לתודעה הציבורית בשנת 2007 בעקבות מעצרם של שוטרים מתחנת נהריה שניסו לנקום במור ומקורבים אליו בהם הרוש באמצעות הנחת מטעני נפץ בפרשיה שהסעירה את המדינה ונודעה בשם "עבריינים במדים". במהלך המשפט שנערך לשוטרים שנעצרו התברר עד כמה לכאורה הטיל אימים ארגונו של מור - שהרוש היה יד ימינו - על בעלי עסקים, שוטרים ואף עבריינים באזור הצפון.
בעקבות ספיחיה של פרשיית "עבריינים במדים" פעלו רשויות החוק והאכיפה לפרק את ארגונו של מור ולהכניס אותו ואת אנשיו אל מאחורי סורג ובריח. בעקבות זאת, בעקבות סיכום עם המשטרה, נאלץ מור בשנת 2011 לצאת "לגלות" בדרום אפריקה ובתאילנד, והרוש שהשתחרר מהכלא לאחר שריצה עונש מאסר בפועל של מספר חודשים החל אט אט להשתלט על עסקיו של מור בעת שזה שהה בחו"ל.

הרוש שירת כחבלן בהנדסה קרבית, ואף מספרים כי היה חייל מצטיין ויכול היה להמשיך לקריירה צבאית מפוארת אלמלא נמשך לעולם הפשע. הוא החל לצבור עוד ועוד כוח בעולם התחתון בצפון תוך שהוא חובר לאחת ממשפחות הפשע החזקות במגזר הערבי ובאזור הגליל, משפחת אבו לטיף מהגליל המערבי.
מור שלא אהב בלשון המעטה את מסע ההשתלטות של חברו הטוב ושותפו הרוש על ארגונו ועסקיו הורה לאחיו בדרי מור ומספר חיילים שעוד נותרו נאמנים לו לפעול בכל דרך למנוע מהרוש להמשיך במסע ההשתלטות על ארגון הפשיעה שלו.
במהלך שמונה השנים האחרונות התעצם הסכסוך בין שני העבריינים הבכירים שהיו בעבר חברים טובים ושותפים והפכו לאויבים מרים.
במקביל החל בצפון גל של חיסולים הדדיים לכאורה שהתגבר עוד יותר עם רציחתו בנהריה של בדרי מור, אחיו של מיכאל מור, רצח שלא פוענח עד היום, וכן מעשי רצח נוספים של עבריינים מנהריה והצפון שנודעו כנאמניו של מיכאל מור.
מהצד השני שרדו הרוש ואנשיו ניסיונות חיסול שונים שבוצעו בצפון הארץ ואף באילת בעת שהרוש שהה יחד עם משפחתו במלון בעיר הדרומית. הרוש שהבין כי הוא על הכוונת נאלץ להוריד פרופיל וירד למחתרת. מקורבים אליו סיפרו כי בני משפחת אבו לטיף עמם כרת ברית אף העניקו לו מקום מסתור והגנה באחד הכפרים בגליל המערבי מפני ידם הארוכה של מור ונאמניו בעולם התחתון.
מעשי הרצח וניסיונות החיסול ההדדיים לכאורה רק הגבירו את האיבה בין הרוש למור ולפני שלוש שנים שב מור ארצה בניסיון לשקם את תשתית הארגון שלו ולהשיב לידיו את השליטה שנטל הרוש - זאת על אף שמור ידע כי הוא ייעצר וירצה עונש מאסר בפועל בבית הסוהר.
הרוש לא המתין לחזרתו של מור ארצה והעמיק את קשריו עם משפחת אבו לטיף ומשפחות פשע נוספות במגזר הערבי. ובעוד מור אכן נעצר ונשפט לעונש מאסר מאחורי סורג ובריח מאז שב ארצה ב 2017, ארגון הפשיעה של הרוש התחזק עוד יותר כאשר עסקיו הלא חוקיים ופעילותו של הארגון הטילו אימתם בעולם התחתון לא רק באזור הצפון אלא בכל הארץ.
בעוד מספר חודשים צפוי מור לסיים את עונש המאסר שלו ולנוכח התעצמותו של הרוש וארגון הפשיעה שלו במשטרה קיים חשש כבד מפני מלחמת עבריינים שתפרוץ בעולם התחתון בצפון וגל חיסולים נוסף.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו