העיתונאית לטיפה עבד אללטיף, חברת בלשכת העיתונות הממשלתית פרסמה תכנים המשבחים והמהללים את ארגון הטרור חמאס. לאחר שנפתחה חקירה במרחב דוד שבמחוז ירושלים ונוטרו פרסומיה ע״י חמ״ל התודעה המיוחד במחוז ירושלים הוגשה בקשה לחקירתה מלשכת המשנה לפרקליט המדינה אשר התיר בקשה זו.
עם אישורו ולאחר בקשת המשטרה מבית המשפט למתן צו למעצרה, אמש (ראשון), לאחר שהתיר בית המשפט את הצו היא נעצרה בביתה בעיר העתיקה בירושלים.
העיתונאית, עובדת ככתבת וצלמת בערוץ UNFPA palestine, פרסמה תוכן מסית במרשתת במהלך החודשים האחרונים, אוקטובר - דצמבר אשתקד. בין התכנים - סרטון עם דבריו של רב המרצחים, יחיא סינוואר.
לאחר שנחשפו החוקרים לתוכן מסית ומזדהה עם ארגון טרור בפרסומיה ועם קבלת האישורים מהגורמים הרלוונטיים היא נעצרה כאמור, ונחקרה אמש בתחנת המשטרה. בהמשך תובא החשודה לבימ״ש לבקשת המשטרה להאריך את מעצרה לטובת המשך ביצוע פעולות חקירה.
סנ"צ אסף הראל קצין החקירות והמודיעין במרחב דוד במחוז ירושלים, אמר: "בשבועות האחרונים משטרת מרחב דוד פתחה בחקירה נגד תושבת העיר העתיקה שפרסמה תכנים מסיתים במרשתת. החשודה נעצרה וחקירתה עודנה נמשכת. חשוב להדגיש כי הקשר בין הסתה לבין אלימות, הפרות סדר וטרור – הוא ישיר ומובהק. לכן, הנושא נמצא במיקוד הקשב שלנו. שוטרי מחוז ירושלים בסיוע חמ"ל התודעה המיוחד הפועל במחוז, מבצעים כל העת פעילות ניטור וסיכול, גם במרחבי הרשת, נגד מסיתים לטרור ואלו הקוראים לפגוע באזרחים. בשנה האחרונה ניטרנו פרסומים רבים, שבעקבותיהם עצרנו עשרות חשודים, נגד רבים מהם כבר הוגשו כתבי אישום. אנחנו רואים בחומרה רבה הסתה לטרור ולאלימות, ונמשיך לפעול בכל מקום ולחשוף ולטפל באותם אלו המסיתים בכל זמן ובכל מקום".
ביממה האחרונה ברשתות החברתיות הפלשתיניות יש קריאות נרחבות לשחרר את העיתונאית ממעצר. בין היתר טוענים כי ״הכיבוש עצר אותה בידיעה שהיא אמא לילד (׳אום-עומר׳)״ וקוראים ״חופש מבתי הכלא של הכיבוש״, לאחר שתובא בפני ״דיין בית משפט השלום לכיבוש״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו