נציב שירות בתי הסוהר, רב-גונדר קובי יעקובי, הצהיר היום (שני) כי שב"ס לא יחזור לאחור בתנאי הכליאה של האסירים הביטחוניים, גם לאחר עסקת השבויים האחרונה. את הדברים אמר במהלך טקס חנוכת כלא גנות, שנקרא על שמו של רב-גונדר יעקב גנות ז"ל, לשעבר נציב שב"ס.
"בביקורים שלי בבתי הכלא, לוחמים שואלים אותי בדאגה אם עכשיו, אחרי העסקה, תנאי האסירים הביטחוניים ישובו למה שהיה", סיפר יעקובי. "אני אומר כאן בצורה ברורה: מה שהיה – לא יהיה. הבאנו את הארגון לנקודת אל-חזור". הוא הדגיש כי שב"ס ימשיך במדיניות של "המינימום החוקי – המקסימום ההרתעתי".
"רק בסוף השבוע האחרון הוצאנו לפועל שתי פעימות נוספות במבצע 'דרך ארץ' שעברו בהצלחה ובסדר מופתי", אמר הנציב על המבצע לשחרור המחבלים במסגרת עסקת החטופים. "לא אפשרנו שום ביטוי של שמחה למחבלים כל עוד הם במשמורת שלנו. המחבלים חשו מלוא כובד היד של שב"ס עד הרגע האחרון, ואפילו גם לאחר שדרכה רגלם ברצועת עזה - ביחסי עוצמה, בכוח ובנחישות, ללא פשרות".
יעקובי צופה עלייה במספר הכלואים בשל פעילות צה"ל ביהודה ושומרון, והזהיר כי "עומס העבודה ימשיך להיות מסיבי וידרוש מכולנו את כל הקשב והיכולות". הוא הבהיר: "התאים שהתפנו עקב שחרור המחבלים במסגרת העסקה לא יוסבו לקליטת אסירים פליליים. אנו נקלוט מחבלים חדשים שיגיעו עקב פעילות צה"ל למען ביטחון מדינת ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו