כסף מזומן שנתפס בפשיטה, ארכיון | צילום: דוברות המשטרה

פשיטת ענק נגד ארגון הפשיעה הגדול במדינה

כ-700 שוטרים פשטו על בתיהם של ראשי הארגון "אבו לטיף" • לפי החשד, אנשי הארגון עומדים מאחורי שורת מקרי סחיטה באיומים, רצח ואלימות, כולל ירי על שוטרים • המפכ"ל שבתאי: "זיהינו את הארגון הזה כמחולל הפשיעה העיקרי בצפון" • כל הפרטים

פרשת "המיליארד השחור": במסגרת חקירה שנמשכה כשנה, 21 מראשי ארגון "אבו לטיף" נעצרו הבוקר (רביעי). ראשי הארגון חשודים בעבירות כלכליות וביניהם העלמות מס בהיקף של מאות מיליוני שקלים ומעורבות באירועי אלימות רבים ובכללם רצח. צפויים מעצרים נוספים. 

כוחות משטרה רבים פשטו על יעדים של ארגון הפשיעה המכונה 6006. במסגרת החקירה, שחשפה העלמות מס במיליארד שקל, זכתה לכינוי ה"מיליארד השחור".

מכוניות יוקרה שנתפסו, צילום: דוברות המשטרה

חברי הארגון נעצרו לאחר חקירה סמויה שהתנהלה על ידי היחידה המרכזית במחוז צפון, שנערכה במשך כשנה ובמסגרתה גובשה תשתית ראייתית. על פי החקירה, הארגון היה מעורב במקרי סחיטה ועושק של אזרחים ובעלי עסקים בצפון.

הוחרמו רכבי יוקרה ו-1.5 מיליון שקל במזומן, צילום: דוברות המשטרה

ראשי הארגון חשודים בעבירות כלכליות וביניהם העלמות מס בהיקף של מאות מיליוני שקלים ומעורבות באירועי אלימות רבים ובכללם רצח. כ-700 שוטרים, לוחמי משמר הגבול, יחידות מיוחדות וגורמי אכיפה השתתפו בפשיטת הענק.

כסף מזומן שנתפס בפשיטה, צילום: דוברות המשטרה

שמו של ארגון "אבו לטיף" נקשר בפעילות עבריינית ענפה בכל אזור צפון הארץ, הארגון פעל בגביית דמי חסות, מעורבות במכרזים ציבורים, השתלטות על עסקים, סחיטה, אירועי אלימות וירי רבים ועל פי החשד קשורים למקרי רצח אכזריים בשנים האחרונות.

"סימנו אותם כמטרה"

מחוז צפון מנהל מאבק ממושך בארגון ששיאו בקרב יריות שהתרחש לפני שנה וחצי ובו נהרג אחד מחברי הארגון מירי השוטרים בישוב מעאר. לפני כחודשיים נפגע קשה חבר ארגון נוסף בקרב ירי מול השוטרים באותו ישוב.

פשיטת ענק נגד ארגון הפשיעה, צילום: דוברות המשטרה

הארגון הוא יעד של מחוז צפון בשנים האחרונות, במהלך המאבק בארגון, ובשל החשש של אזרחים להתלונן, שוטרי מחוז צפון התחזו לקבלנים על מנת שיהיו הם בעצמם מטרה לסחיטה. לפני כשנה הושגה פריצת דרך שהביאה לגיבוש תשתית ראייתית כנגד בכירי הארגון, חברים בארגון, גורמים שסייעו להם בהלבנת כספים.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: "ידה הארוכה של משטרת ישראל תתפוס את משפחות הפשע במוקדם או במאוחר - תדע כל משפחת פשע, גם מהמגזר הערבי, שאין חסינות ומדי יום אני מקיים עם המשטרה דיונים כיצד להילחם בפושעים ולהשליט את שלטון החוק בכל מקום ועל כל אחד. מצפה שמערכת המשפט לא תקל עם הפושעים. יש עוד הרבה עבודה, אבל הבוקר אני משבח את המשטרה והעומד בראשה".

מפקד מחוז צפון, ניצב שוקי תחאוכה: "זהו יום היסטורי חשוב בלחימה בפשיעה המאורגנת במדינת ישראל. המלאכה מרובה, ולכן נדבר פחות ונעשה יותר לריסוק ארגוני הפשיעה".

בן גביר והמפכ"ל שבתאי (ארכיון), צילום: קוקו

מפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי: "זיהינו את הארגון הזה כמחולל הפשיעה העיקרי בצפון וסימנו אותו כמטרה, פיקוד המשטרה נתן למחוז צפון עזרה וסיוע מקיף ולאחר כשנה של חקירה מורכבת ויצירתית, שבה עבדה המשטרה בשיתוף הפרקליטות ומס הכנסה השיגו שוטרי מחוז צפון די ראיות על מנת להפליל את בכירי הארגון.

"אנחנו ממשיכים לפעול כנגד יעדים נוספים בכל רחבי הארץ. מצב בו ארגוני פשיעה מעורבים בפעילות כלכלית נרחבת כל כך, תוך חדירה לרשויות המקומיות הוא איום ממשי על שלטון החוק".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...