בשיתוף קייטרינג טעמים של מאמא
עם זאת, עם הזמן אנחנו יכולים לראות נטייה הולכת וגוברת של אנשים לכיוון הצד השני, קרי חתונות קטנות. זוגות רבים, בין אם זו החתונה הראשונה שלהם ולרוב כשמדובר על חתונה שנייה, שלישית וכן הלאה, הם מעדיפים לערוך אירוע קטן עם בני משפחה, חברים ומכרים קרובים. יש לכך יתרונות רבים והשוק מציע אפשרויות שונות ומגוונות הן עבור מקומות, כולל בערים גדולות כמו תל אביב, ירושלים וערים אחרות ברחבי הארץ) והן מבחינת אפשרויות ואופציות תכנון.
חתונה קטנה – למה אנשים מעדיפים לערוך אירוע קטן על פני אירוע גדול?
ישנן סיבות שונות מדוע אנשים מעדיפים לערוך חתונה קטנה על פני חתונות גדולות. צריך לומר, בחלק מהמקרים לא מדובר רק בהעדפה אלא בהכרח, כלומר חוסר ברירה. עדיין, אפשר להפיק מהאירוע כזה הרבה מאוד.
הסיבות בגללן אנשים בוחרים לערוך חתונות קטנות:
- הוצאות נמוכות ביחס לאירוע גדול.
- אפשרות לערוך אירוע אינטימי, חם ונעים.
- אפשרות לייצר אירוע מקורי וייחודי. בין אם זה באולם, גן אירועים, או מקומות כמו יקב, מועדון או במקומות אחרים.
- באירוע קטן אפשר להפיק מכל פרט ומכל דבר יותר מאשר באירוע גדול, בו הרבה פעמים הדברים הולכים לאיבוד.
- למנוע מבוכות ואי נעימות, בין אם זה לבני הזוג שאינם רגילים לאירוע גדול ובין אם זה למשפחות.
- באירוע קטן התקשורת בין האנשים הרבה יותר זמינה, זורמת וקרובה.
- לא רק בני זוג מעדיפים אירוע קטן, גם האורחים הרבה פעמים יעדיפו אירוע כזה על פני אירוע גדול.
ההבדל המשמעותי בין חתונות קטנות לחתונות גדולות, זו ההבנה שאפשר להשתמש באופציות שונות, אטרקטיביות וחסכוניות. לדוגמא, אם עורכים אירוע לבני משפחה וחברים קרובים, אזי שאפשר לערוך אותו בבית או לשכור בית או וילה בשביל זה. אפשר למצוא מקומות שונים לאירועים קטנים, מקומות שמכילים עד 100 איש או עד 200 איש. ניתן למצוא מקומות מול הים ובמקומות אטרקטיביים אחרים.
אם עורכים אירוע בבית, זה מאוד חסכוני. העלויות להשכרת שירותי קייטרינג ושירותים אחרים הן נמוכות באופן דרמטי לעומת עלויות השירותים באולם או גן אירועים. זה יכול להתאים לצעירים המתחילים כעת לבנות את חייהם המשותפים ולא מעוניינים להוציא סכומי כסף גדולים על אירוע.
איך מתכננים חתונות קטנות?
בשביל לתכנן חתונות קטנות, בבית או במקום אחר, צריך להתייחס למספר פרמטרים שישפיעו על תכנון האירוע והדרך להוציא אותו לפועל.
כמות מוזמנים – אירוע קטן, מוגדר עד 200 איש בדרך כלל. יש הבדל בין אירוע קטן של עשרות אורחים בודדים לעומת אירוע שנושק ל-200 איש. אחד ההבדלים הוא, אירוע שיש בו מספר אורחים חד ספרתי נמוך, ייתכן מאוד שיהיה ניתן לערוך בבית וזה יכול לחסוך הוצאות משמעותיות. אירוע שיש בו מספר אורחים שמתקרב למאה או מאתיים אורחים, ידרוש כבר השכרת מקום חיצוני. בין אם זה אולם, גן אירועים דוגמא בית הדבש או מקומות מיוחדים אחרים, דוגמא סורא מארא בתל אביב המציע גג מיוחד עליו ניתן לערוך אירועים אינטימיים.
אופי האירוע – באופן טבעי, חתונות קטנות נתפסות כאירועים אינטימיים, אך אפשר לשוות לאירוע גם אופי אחר אם רוצים בכך. אפשר לייצר משהו נוצץ וזוהר או משהו יותר “רשמי” ופחות חמים. לכן, צריך להחליט מראש על אופי האירוע, הקונספט שרוצים להעניק לו.
ספקים – כל חתונה, גדולה או קטנה, מחייבת לעבוד עם ספקים מסוימים. בחתונות גדולות, לא תהיה ברירה אלא לעסוק עם כמות גדולה של ספקים שיוכלו לארגן את האירוע ולהוציא אותו לפועל. בחתונה קטנה, ייתכן ויהיה אפשר לוותר על חלק מהספקים אם לא מעוניינים בכך. לדוגמא, יש זוגות שבוחרים לחסוך דווקא עם קייטרינג לחתונה ומעדיפים להזמין שירות אחר (למשל שירות הסעדה ממסעדה) או לוותר על אופציה של צילום וידיאו ומגנטים, להסתפק בצילום סטילס בלבד. זה עניין כלכלי אך גם שאלה מה יכול להתאים לאירוע.
כשמזמינים ספקים לאירוע חתונה קטנה, בבית או במקום אחר, צריך לעשות שני חישובים עיקריים:
חישוב ראשון הוא כלכלי – מה תקציב האירוע וכמה נדרש להשקיע בהזמנת ספק כזה או אחר. בסופו של דבר, אחת המטרות של חתונות קטנות היא לחסוך בהוצאות. לכן, אם משקיעים סכום גבוה, מפספסים את אחת הסיבות העיקריות בגללן בוחרים לערוך אירוע קטן.
חישוב שני הוא כמות המוזמנים – זה נכון במקרה של שירות קייטרינג או הסעדה. אם מזמינים 50 אורחים, אז צריך לחשב כמה מנות יש להזמין בשביל שכולם יוכלו ליהנות מהכל. כך לא מזמינים יותר או פחות ממה שצריך.
מיקום – כאמור, חתונה קטנה אפשר לערוך בבית (בני הזוג, הורים, חברים, שכור) אך אפשר גם למצוא מקומות אינטימיים ומיוחדים לשם כך. מקומות בהם אפשר לערוך גם אירועים אחרים, משפחתיים, עסקיים וחברתיים.
כשמחפשים מקום לאירוע חתונה קטנה, מעבר לדברים הסטנדרטיים שצריך לבחון בעת חיפוש מקום (מיקום וגישה, עיצוב, סגנון, איכות) צריך לוודא שהמקום איננו גדול מדי. מאחר ועורכים אירוע קטן עם כמות מוזמנים מצומצמת, בני הזוג לא ירצו שהמקום יהיה גדול ואז הוא עלול להיראות ריק. מנגד, אם בוחרים להשתמש במקום כזה, הרי שניתן לאכלס אותו בפרטים שונים שיהפכו את האירוע למיוחד יותר.
לדוגמא, אפשר לייצר שולחן שוק מרשים ומעוצב (בשרים, לחמים, אנטיפסטי, פירות, קינוחים ועוד), להציב שולחנות משחק לאורחים ועוד שלל דברים שתופסים נפח ומונעים מהמקום להיראות ריק.
מועד והזמנות – בני זוג לא נוהגים, בדרך כלל, להתייחס לדרישות של אורחים ביחס למועד האירוע. האורחים מתיישרים על פי התאריך שהם קבעו ולא להיפך (אלא אם יש עניין משפחתי חריג). באירועים קטנים, צריך לקחת בחשבון שאם אורחים מסוימים לא יגיעו, יהיה קשה מאוד לא להבחין בכך, להבדיל מאירועים גדולים. לכן, רצוי להתייעץ תחילה לגבי מועד האירוע, היום והשעה, ולשלוח הזמנות זמן רב מראש, ולוודא שהן התקבלו. כך כל האורחים יוכלו להגיע ולא יהיה מצב שמישהו יפספס.
מפיק ומעצב – בין אם עורכים את האירוע בבית ובין אם במקום אחר, יהיה נכון לשכור את שירותיו של איש מקצוע המתמחה בהפקה ועיצוב אירועים. אפשר יהיה להשתמש בידע ובניסיון שהוא צבר בארגון אירועים קטנים ובפרט חתונות קטנות. אומנם מדובר בהוצאה כספית, אך אם היא עומדת בגבולות התקציב, אזי שהיא משתלמת. כך במקום להימנע מהצורך לעשות זאת לבד ולבזבז זמן יקר, נותנים לאיש מקצוע להפיק ולעצב את המקום ולייצר אירוע קטן, אינטימי ומושקע.
סיכום
כפי שראינו, היום לא מורכב ליצור חתונות קטנות ואינטימיות, בבית או מקומות אחרים. אפשר למצוא מקומות בוטיק, סטייל בית הדבש, סורא מארה, יקבים או מקומות אחרים שלא כוללים יותר מ-100 אורחים. כל מה שצריך זה לקבל החלטה שזה סוג האירוע שרוצים לערוך, לקבוע את התקציב עבורו, לשכור ספקים ואנשי מקצוע ולהתחיל לשלוח הזמנות. שיהיה במזל טוב!
בשיתוף קייטרינג טעמים של מאמא