מזכיר ההגנה האמריקני מארק אספר הודיע בשבוע שעבר כי בשנת 2024 יערוך הצבא האמריקני לראשונה קרבות אוויר בין טייסים אנושיים לבין מטוסי קרב בהם תשלוט בינה מלאכותית. ההכרזה באה שלושה שבועות לאחר שתוכנה של בינה מלאכותית תוצרת חברת הרון גברה על טייסים אנושיים בחמישה תרגילי סימולציה.
את הניצחון הזה תיאר מזכיר ההגנה האמריקני כ"שינוי טקטוני מבחינת היכולות של תוכנות בינה מלאכותית לפעול בשדה הקרב. הניצחון המהדהד הזה של התוכנה מוכיח את היכולות של אלגוריתמים מתקדמים להתעלות על בני אדם בקרבות אוויר וירטואליים. הסימולציות האלו יגיעו לתרגול האפשרויות האלו בקרבות אוויר ממשיים בשנת 2024".
מזכיר ההגנה האמריקני מארק אספר / צילום: אי.פי
אותו התרגול המוצלח מבחינת הסימולציות מול טייסים אנושיים, גם חשף עדיין את החולשות של התוכנות שביצעו לעתים תנועות שגויות ואף קרסו לרגעים במהלך הקרב. קולונל דן גוברסק, מנהל הפרויקט מטעם סוכנות המחקר והטכנולוגיה של מזכירות ההגנה האמריקנית אמר כי "עדיין יש כשלים ובעיות שמחייבות תיקון והבשלה". הוא הוסיף כי "התוכנה המלאכותית נשענה כאן על מידעים ויכולות שלא תמיד קיימות בזמן של קרב אמיתי ולכן עדיין יש דרך ארוכה בתחום".
התרגול האחרון היה שיאו של תהליך בצבא האמריקני שבוחן היבטים שונים של שימוש בתוכנה מלאכותית בחיל האוויר האמריקני. עד כה, בינה מלאכותית סייעה לטייסים לשלוט בהיבטים שונים, בהם עד כה סייעו להם בני אדם או להפעיל יחד כמה כלי טייס. ועתה, לראשונה, התוכנה שלטה לבדה במטוס וניהלה לבדה קרב שלם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו