הוועדה לביקורת המדינה והוועדה המיוחדת לחיזוק פיתוח הנגב והגליל, קיימה היום (שני) דיון בנוגע לשיפור הטיפול בנכי צה"ל ונפגעי הפוסט טראומה.
בדיון הרביעי במספר שהתקיים בוועדה לביקורת המדינה מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל, עלו שוב הטענות כלפי התנהלות משרדי הממשלה בכלל, ואגף השיקום במשרד הביטחון בפרט. בדיון הוברר שוב כי על אף שנקבע והוקצה לכך מימון עבור סיוע משפטי חינם לנכי צה"ל - דבר לא נעשה. כמו כן, המשתתפים בדיון מטעם ארגוני נפגעי פוסט טראומה, טענו כי המענה באגף השיקום עודנו לקוי וחסר.
ח"כ מיכאל ביטון, יו"ר הוועדה לחיזוק פיתוח הנגב והגליל, אמר בדיון כי לאחר אינספור דיונים בוועדות שונות בכנסת, שוב המצב נשאר כפי שהיה: "היו 100 מיליון ₪ התחייבות לסיוע משפטי, ונעלמו 60 מיליון ₪. 40 מיליון ₪ אינם מספיקים לכמות שנוצרה של הלומי קרב. וכן, משרד האוצר לא סייע לשחרר את הכסף. מי בנה את התלות במשרד המשפטים? מדובר בשירות לנכי צה"ל ואין צורך במשרד המשפטים".
תמר שמעוני סגנית מנהלת מחוז ירושלים באגף השיקום במשרד הביטחון, אמרה בדיון כי הם עסוקים כל הזמן בלייצר מענה לזקוקים לשיקום: "פתחנו בתים מאזנים, בהם טופלו עד כה 243 נכים פוסט טראומטיים, יש בתי הבראה בהם מטופלים 27 נכים, יש לנו בית בטוח בתל השומר ואנו לקראת מכרז חדש".
"אנו ממשכים להקים קבוצות טיפוליות, קו הסיוע של "נפש אחת" ענה לעשרות שיחות במשך השנה, ישנם צוותים של אנשי מקצוע שמגיעים לבית הפצוע בעת משבר. בנוסף לזה, 10 חוות שיקומיות נפתחו מאז תחילת המלחמה. אנו מגייסים עוד ועוד אנשי טיפול, מטפלים עוברים הכשרות יעודיות ואנו עומלים על הכשרות ייעודיות נוספות. פוסט טראומטי לא אמור לחכות שבועות לטיפול, ובמצב הנוכחי הוא ממתין ימים" הוסיפה תמר שמעוני.
עידן קלימן, יו"ר ארגון נכי צה"ל, הזהיר כי: "המצב כיום אינו טוב ואנו עומדים בפני אסון. כאשר החיילים יחזרו משדה הקרב, נראה את התוצאות הקשות". קלימן הדגיש את הצורך בהשוואת תנאי שכר רופאי אגף השיקום לרופאים במערכת הבריאות הציבורית, והתריע נגד שליחת נכי צה"ל לטיפול בקופות החולים:
"לאחר מחקר עמוק שערכנו בקופות החולים – המהלך יכשל, לא ראוי שנכי צה"ל ימתינו במרפאה במשך זמן רב לרופא. עמדתנו היא שבמקום לשלוח את נכי צה"ל לקופות החולים, יש לעבות את התחום ולטפל בנכים כמו שצריך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו