צילום: איתיאל ציון // עוגת דלעת ושוקולד צ'יפס. בחושה ועדינה

הכתום החדש

יש לה צבע מעניין, טעם מתקתק ומרקם הורס, אז למה לא לשלב אותה במתוקים? מיקי שמו בשלושה קינוחי דלעת מפתיעים

חגיגות הפורים שנמשכות אל תוך סוף השבוע, עם העדלאידות המושקעות והילדים המחופשים ברחובות, הזכירו לי את ההאלווין - ליל כל הקדושים הנוצרי - שכולל תחפושות, דלועים עם פרצופים מפחידים וכמובן את המנהג "ממתק או תעלול", שאפשר להקביל למנהג משלוח המנות שלנו. 

בהשראת הדלועים, החלטתי להגיש לכם שלושה מתכונים לקינוחי דלעת. הרבה אנשים לא רואים קשר בין דלעת לבין מאפים מתוקים, ואפילו די נרתעים מהשימוש בה, אבל לאחרונה אני מוצא יותר ויותר מתכונים שאפשר לשלב בהם דלעת וטעמם מושלם. 

היתרון הגדול ביותר של הדלעת הוא שבזמן האפייה או במהלך בישול ארוך היא מתפרקת ונהיית כמו פירה, מה שהופך את מרקם הקינוח למושלם מבחינתי. בנוסף, לדלעת מעלות רבות, היא מכילה ויטמינים רבים ומסייעת בהורדת לחץ דם. מלבד צבעה הכתמתם המעניין וטעמה המתקתק, היא גם בעלת ערך קלורי נמוך. 

במדור זה אגיש לכם שלושה מתכונים שונים: עוגת דלעת ושוקולד צ'יפס קלה להכנה, טראפלס דלעת עם שוקולד לבן בציפוי שוקולד מריר - קינוח מורכב מעט יותר להכנה, וכמובן אי אפשר בלי פאי דלעת מסורתי, שגם הוא בדרגת קושי בינונית. 

כדי להכין מחית דלעת ביתית יש לחמם תנור לחום של 170 מעלות, לקלף את הדלעת ולחתוך לקוביות של 5X5 ס"מ. 

מניחים את קוביות הדלעת בתבנית ביתית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ־70 דקות עד ריכוך מלא. מעבירים למעבד מזון או מרסקים בבלנדר מוט וטוחנים עד שמתקבלת מחית. שומרים במקרר בכלי אטום עד 5 ימים. 

עוגת דלעת ושוקולד צ'יפס

זוהי עוגה בחושה, בעלת צבע כתמתם מושלם ומגרה, בשילוב שוקולד צ'יפס. המתיקות של העוגה עדינה מאוד, ובאמת שאני מבטיח לכם שהיא תיגמר הרבה יותר מהר ממה שאתם חושבים. המתכון לתבנית בגודל 20X20 ס"מ. דרגת קושי: קלה.

החומרים: 

√ 325 גרם (1/3 2 כוסות) קמח מנופה

√ 1 כפית תבלין פאי דלעת 

√ 1 כפית קינמון 

√ 1 כפית אבקת סודה לשתייה 

√ 1/2 כפית מלח 

√ 50 גרם חמאה רכה 

√ 1/2 כוס רסק תפוחים 

√ 75 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר 

√ 150 גרם (3/4 כוס) סוכר דמררה

√ 1 ביצה בגודל L 

√ 2 כפיות תמצית וניל איכותית 

√ 375 גרם (1 כוס + 3 כפות) מחית דלעת

√ 200 גרם (2 כוסות) שוקולד צ'יפס מריר

מחממים תנור לחום של 170 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, התבלינים, אבקת הסודה לשתייה והמלח לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה הרכה, רסק התפוחים, אבקת הסוכר וסוכר הדמררה וממשיכים לערבל במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל וממשיכים לערבל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את מחית הדלעת ולבסוף את השוקולד צ'יפס. 

משמנים קלות את התבנית ומעבירים אליה את התערובת. מכניסים לתנור ואופים 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ועליו פירורים לחים. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים היטב.

טראפלס דלעת בציפוי שוקולד מריר. גם חטיף וגם קינוח // צילום: איתיאל ציון

טראפלס דלעת בציפוי שוקולד מריר 

חטיף שהוא גם קינוח - נשנוש קטן ומושלם של טראפלס. זהו ממתק דלעת אישי מצופה בשוקולד מריר, שמתאים למבוגרים ולילדים כאחד. המתכון לכ־25 יחידות. דרגת קושי: בינונית.

החומרים: 

√ 60 גרם גבינת שמנת 30% 

√ 2 כפות סוכר 

√ 70 גרם (1/4 כוס פחות כפית) מחית דלעת

√ 175 גרם (1 כוס + 2 כפות) פירורי עוגיות חמאה 

√ 1/2 כפית תבלין פאי דלעת 

√ 1/2 כפית קינמון 

√ 110 גרם שוקולד לבן קצוץ גס 

לציפוי: 

√ 280 גרם שוקולד מריר

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את גבינת השמנת והסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה במרקם משחתי. מוסיפים את מחית הדלעת וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את פירורי עוגיות החמאה, התבלינים והשוקולד הלבן הקצוץ ומערבלים במהירות בינונית, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. מעבירים את התערובת לקערה, אוטמים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך כשעה עד שעתיים. 

מוציאים את התערובת מהמקרר, יוצרים ממנה כדורים, מניחים את הכדורים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה ומחזירים למקרר ל־30 דקות נוספות. 

מכינים את הציפוי: בבן מארי ממיסים את השוקולד, תוך כדי ערבוב מתמיד, ומצננים מעט. מוציאים את הכדורים מהמקרר, מניחים על גבי רשת תנור ביתית (עדיף) או במגש ומצפים בשוקולד. שומרים את הטראפלס במקרר בקופסה אטומה היטב עד ההגשה.


פאי דלעת אמריקני. הקצפת בצד מוסיפה מרקם נוסף // צילום: איתיאל ציון

פאי דלעת 

אי אפשר להכין מדור על דלעת בלי המתכון הקלאסי של פאי דלעת - קינוח אמריקני מסורתי עם קלתית המתובלת בתבלינים שמעשירים את טעמה. לצד הפאי משלבים קצפת שהוקצפה עד רכות ומעניקה לפאי מרקם נוסף ומושלם. המתכון לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. דרגת קושי: בינונית. 

החומרים לקלתית: 

√ 50 גרם חמאה רכה 

√ 70 גרם (1/4 כוס + 2 כפות) סוכר חום כהה 

√ 70 גרם (3 כפות) דבש 

√ 1 ביצה בגודל M 

√ 200 גרם (1/2 1 כוסות + 1 כף) קמח מנופה 

√ 5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה 

√ 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון 

√ 1 ראש כפית קינמון 

√ 1 ראש כפית הל טחון 

√ קורט ציפורן טחון 

√ קורט מלח 

למלית: 

√ 850 גרם (1/2 2 כוסות) מחית דלעת

√ 280 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) סוכר 

√ 3 כפות סוכר חום בהיר 

√ 3 כפיות ג'ינג'ר מרוסק

√ 1/2 1 כפיות קינמון 

√ 1/2 כפית ציפורן 

√ 1 כפית שטוחה מלח ים 

√ 800 גרם (2 פחיות) חלב מרוכז

√ 3 ביצים בגודל L 

√ 2 כפיות תמצית וניל איכותית 

לקציפה: 

√ 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה 

√ 100 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר 

מכינים את הקלתית: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את החמאה הרכה, הסוכר החום והדבש כ־2 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה (עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומגרדים בעזרת לקקן את הדפנות). מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, התבלינים והמלח ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־60 דקות. 

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית הפאי, כולל הדפנות. דוקרים מעט את הבצק במזלג ומכניסים לתנור לכ־7 דקות לאפייה עיוורת (אפייה ראשונה). מוציאים מהתנור ומצננים. 

מכינים את המלית: מנמיכים את חום התנור ל־170 מעלות. בסיר מחממים את מחית הדלעת, שני סוגי הסוכר, הג'ינג'ר, הקינמון, הציפורן ומלח הים, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וממשיכים בפעולת הבישול 5 דקות. 

מסירים מהאש ומוסיפים בהדרגה (באיטיות) את החלב המרוכז, תוך כדי ערבוב, עד אחידות. מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל וממשיכים לערבב עד אחידות. מעבירים את המלית לקלתית ומחזירים לתנור ל־25-30 דקות (המרכז של הפאי יהיה עדיין רוטט מעט). אם השוליים נהיים שחומים מדי, מכסים אותם בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות. 

מוציאים את הפאי מהתנור ומצננים שעתיים עד 3 שעות בטמפרטורת החדר. לאחר שהפאי הצטנן היטב ולפני הגשתו מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד שמתקבלת קצפת רכה. 

פורסים פרוסה מהפאי, מניחים בצלחת הגשה ומגישים עם כף של קצפת רכה מעל.

shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...