לכל רגע בחיינו יש סימן הכר משלו: זה יכול להיות מקום, אנשים, מזג אוויר, מנגינה או מאכל.
אצלי אחד מסימני ההכר הבולטים ביותר הוא הריח. בעיניי הוא התבלין המיוחד, המסתורי, הקשור לאותו רגע - וכנראה יישאר שם לעד. הריח מחזיר אותנו לזיכרונות ולחוויות, ונמצא איתנו ברגעים הטובים והפחות טובים.
בטור זה בחרתי להתגעגע איתכם לריחות המזכירים לי את הילדות, אז החלו אהבת האוכל וההבנה שלי בו. אלה ריחות של שומר וכורכום, המזכירים לי את בית סבתי, שבו ביליתי את רוב החופשות עם הדודים.
אז הכינו לכם סיר רחב ושטוח, קחו שאיפה עמוקה ובואו נבשל ונתרפק יחד על הריחות, הטעמים והזיכרונות.
שומר וזעפרן על ברוסקטה
החומרים:
√ 4 פרוסות עבות של לחם איכותי
√ 4 שומרים חתוכים לרבעים (לשומר יש זכר ונקבה. הזכר צר, ארוך וסיבי; הנקבה עגולה וטעימה יותר)
√ 1 שום ירוק חתוך לשמיניות
√ קורט מלח גס
√ 1 כפית סוכר
√ חופן זרעי כוסברה
√ 200 גרם פרמזן
√ 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
√ קורט זעפרן
√ 1 כוס מים
אופן ההכנה:
1. קולים את פרוסות הלחם.
2. מבשלים במחבת את כל המרכיבים (למעט הפרמזן והלחם) על להבה גבוהה 20 דקות.
3. כשמבשלים שומר הרוטב חייב לבעבע. הבעבוע מפרק את הסיבים והמרקם הופך רך.
4. מניחים מהשומר על פרוסת הלחם ומגררים מעל את הפרמזן.
שומר במילוי דג ברוטב כורכום
החומרים:
√ 10 בייבי שומר
√ 1/4 כוס שמן זית
√ 1 בצל פרוס
√ 8 שיני שום חצויות
√ 2 כפות ערק
√ 1 לימון
√ 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
√ מלח גס
√ 1 כפית כורכום
למילוי:
√ 1 ק"ג דניס טחון (או כל דג לבן שאוהבים)
√ חופן כוסברה קצוצה
√ חופן פטרוזיליה קצוצה
√ 5 שיני שום כתושות
√ 3/4 כוס פירורי לחם
√ 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
√ מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה:
1. מילוי: קוצצים ומערבבים את העלים הירוקים עם שאר מרכיבי המילוי עד לקבלת עיסה אחידה שיוצרים ממנה קציצות.
2. מפרידים את הגלדים של השומר וממלאים אותם בקציצות הדג.
3. מטגנים את הבצל בסיר עם שמן זית עד הזהבה.
4. מסדרים את השומרים הממולאים מעל הבצל.
5. מפזרים מעל את המלח, מעט כורכום ואת שיני השום.
6. מוסיפים מים עד למחצית הגובה של השומר.
7. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
8. סוחטים מעל לימון ומפזרים את קוביות החמאה והערק.
9. מבשלים על להבה בינונית עוד שעה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו