העננים המתוקים: מרשמלו בטעם גן עדן

מרשמלו. אפשר גם להכין בבית | צילום: וסטיילינג: אסף קרלה

הקוביות הלוהטות גונבות את ההצגה בל"ג בעומר • כי אחרי החגיגות סביב המדורה, איזה קינוח מתאים יותר ממרשמלו תוצרת בית?

יום העצמאות מאחורינו, ול"ג בעומר קרב ובא. לקראת עונת הקמפינגים הכנתי שני מתכוני מרשמלו שאפשר לעשות גם בבית. אפשר גם להוסיף להם צבע מאכל כחול כדי ליצור מהדורת חג בצבעי הדגל.

ביום העצמאות עצרתי רגע כדי להבין את מקומנו, את החשיבות שלנו כעם אחד עם המון דעות, את החשיבות של הביחד, השיתוף והאחדות. יום העצמאות בשבילי זה להסתכל על בניין חיינו ולהיות גאים, להכיר תודה לשורדים שהגיעו לארץ, לאלה שנלחמו במלחמות בבית ובחוץ, ולאלה שאף שיש להם אפשרויות נוספות בחרו להגיע לארץ. ותודה גם לכולנו, המקיימים את המדינה ועוסקים יום־יום בקידום שלה.

על האש. מניחוחות החג, צילום: צילום וסטיילינג: אסף קרלה

 

בשבילי יום העצמאות הוא לא סתם יום של חגיגות, הופעות ומנגל. זהו יום המסמל שמחה עצומה על כך שזכינו להיות במדינה משלנו, ואסור לנו לקחת זאת כמובן מאליו. יום העצמאות מסמל עבורי גם הישרדות וחיבורים בין אנשים, חומרים ומנהגים. וביום העצמאות, בל"ג בעומר ובכלל במפגשים שאנחנו עורכים בחוץ - אחד המנהגים הוא לעשות על האש. ואין מנהג ישראלי יותר מלשרוף מרשמלו בסוף המנגל.

מרשמלו וניל

מתכון פרווה, טבעוני (ללא ביצים), מתאים למגוון אלרגניים.

החומרים:

√ 56 גרם אבקת ג'לטין
√ 108 גרם מים קרים
√ 400 גרם גלוקוז
√ 800 גרם סוכר
√ קורט מלח
√ 240 גרם מים
√ 1 מקל וניל

לציפוי ולחיתוך:

√ 300 גרם אבקת סוכר
√ 150 גרם קורנפלור

אופן ההכנה:

1. מכינים מסת ג'לטין ומים קרים – טורפים יחד ומקררים להתייצבות.
2. בסיר שמים גלוקוז, סוכר, מלח ומים ומבשלים לטמפרטורה של 115 מעלות.
3. על מנת לעבוד עם גלוקוז, כדאי להרטיב מעט את הכף או את היד כדי שהגלוקוז לא יידבק.
4. בקערת מיקסר שמים את מסת הג'לטין לאחר שהתייצבה.
5. חותכים לשניים את מקל הווניל ובעזרת סכין מקלפים את כל הזרעים שבתרמיל ומוסיפים אותם לקערה.
6. כשהסיר הגיע לטמפרטורה הרצויה, מוסיפים את תכולתו לקערת המיקסר ומערבלים בעדינות עד שהג'לטין נמס. מייד לאחר מכן מגבירים למהירות מקסימלית ומקציפים
10 דקות עד לקבלת מסה תפוחה. 
7. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומאבקים שכבה נדיבה בתערובת של אבקת הסוכר והקורנפלור כדי שהמרשמלו לא יידבק לנייר ויהיה קל להפריד אותו בחיתוך.
8. יוצקים לתבנית את המסה ונותנים לתערובת להתייצב בטמפרטורת החדר למשך 24 שעות לפני החיתוך.
9. לאחר ההתייצבות ניתן לחתוך לאיזו צורה שרוצים – ריבועים, פסים וכדומה.

מרשמלו תות ולואיזה

צילום וסטיילינג: אסף קרלה,

מתכון פרווה, טבעוני (ללא ביצים), מתאים למגוון אלרגניים

החומרים:

√ 56 גרם אבקת ג'לטין
√ 108 גרם מים קרים
√ 630 גרם סוכר
√ 450 גרם מחית תות מתותים טריים
√ 20 גרם עלי לואיזה
√ 520 גרם סוכר אינוורטי
√ 110 גרם מים

לציפוי ולחיתוך:

√ 300 גרם אבקת סוכר
√ 150 גרם קורנפלור

צילום וסטיילינג: אסף קרלה,

אופן ההכנה:

1. מכינים מסת ג'לטין ומים קרים – טורפים יחד ומקררים להתייצבות.
2. בסיר שמים מחית תות, לואיזה, סוכר, סוכר אינוורטי ומים ומבשלים לטמפרטורה של
115-118 מעלות.
3. בקערת מיקסר שמים את מסת הג'לטין לאחר שהתייצבה.
4. כשהסיר הגיע לטמפרטורה הרצויה מוסיפים את תכולתו לקערת המיקסר, מערבלים בעדינות עד שהג'לטין נמס ומייד לאחר מכן מגבירים למהירות מקסימלית ומקציפים
10 דקות עד לקבלת מסה תפוחה ויציבה. 
5. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומאבקים שכבה נדיבה בתערובת של אבקת הסוכר והקורנפלור כדי שהמרשמלו לא יידבק לנייר ויהיה קל להפריד אותו בחיתוך.
6. יוצקים לתבנית את המסה ונותנים לתערובת להתייצב בטמפרטורת החדר למשך 24 שעות לפני החיתוך.
7. לאחר ההתייצבות ניתן לחתוך לצורה הרצויה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר