כמה ימים לפני פסח הייתי בהלוויה של חבר מהכיתה. ולרגע, בין הבכי והתפילות - השתרר גם שקט. בין כל עשרות האנשים שהגיעו כדי לכבד את חברנו בפעם האחרונה, התבוננתי בבני הכיתה שלי והרגשתי שחזרנו לתיכון. שכל הדאגות פתאום התכווצו ומה שחשוב זה ה"חבר'ה": האנשים שאיתך ולצידך, חברים, משפחה, שכנים, שותפים לחוויות ולחיים. אנשים שעוזרים ונעזרים, חברויות אמיתיות שמלוות אותך מגיל צעיר, גם אם לא לאורך כל הדרך, אבל מספיק זמן כדי שתהיה להן משמעות.
אחד התיאורים שחזרו בהספדים הרבים היה "מוגזם". לא בהיבט השלילי. להפך. מוגזם, אבל בקטע טוב. בכוונה של נדיב, יודע לחיות את החיים, בהנאה ובעשייה. לכן את המדור השבוע אני מקדיש לחברי, עם שני מתכונים קצת מוגזמים.
ובדרך חזרה מההלוויה, כאילו בתכנון מושלם, ניגנו ברדיו את השיר "זמנך עבר" של אהוד בנאי. "אנחנו כאן אורחים לרגע, הבט סביב... זו לא המסיבה שלנו, אתה מקשיב?" (לזכרו של רועי רמות ז"ל).
סינטה מיושנת עם תבשיל אגוזים, תמרים ולפת
החומרים:
√ 2 ק"ג סינטה מיושנת
√ מלח גס ופלפל שחור גרוס
√ 6 ענפי רוזמרין
√ 100 גרם אגוזי מלך קלופים
√ 2 גבעולי בצל ירוק לקישוט, פרוסים דק
√ 15 בצלצלים מקולפים
√ 1 כרשה קצוצה, רק החלק הלבן
√ 10 יחידות בייבי לפת
√ 20 תמרי מג'הול חצויים ומגולענים
√ קורט זרעי שומר
√ קורט פלפל אנגלי טחון
√ קורט זרעי כוסברה
√ 1/2 כפית ראס אל־חנות
√ מלח, פלפל לבן
√ 1 כף דבש
√ 1 כוס ציר בקר או מים
√ 1 כוס מים
אופן ההכנה:
1. מתבלים את הסינטה במלח גס ובפלפל שחור משני הצדדים.
2. צורבים את הסינטה משני הצדדים עד להשחמה.
3. מעבירים לתבנית, מניחים מעל את ענפי הרוזמרין ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 25 דקות.
4. מטגנים את הכרישה באותה מחבת שבה טיגנו את הסינטה עד להזהבה.
5. מוסיפים את הבצלצלים והלפתות ומתבלים בתבלינים ובדבש.
6. מוסיפים את המים ואת הציר ומרתיחים במשך 15 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים.
7. מוסיפים את התמרים 5 דקות לפני סוף הבישול, כדי שמרקמם לא ישתנה.
8. מוסיפים את אגוזי המלך (ברגע האחרון כדי שלא תיווצר מרירות בתבשיל) ומערבבים. מסירים מהאש, מפזרים מעל בצל ירוק לקישוט ומגישים.
9. מוציאים את הסינטה מהתנור ונותנים לה לנוח 5 דקות, כדי שהמיצים ייספגו בבשר. פורסים ומגישים לצד התבשיל.
10. משקים את פרוסות הבשר באמצעות הרוטב שנשאר בסיר.
סלט גרגירי חומוס עם שלל ירקות
החומרים:
√ 2 כוסות גרגירי חומוס
√ 2 מלפפונים
√ 20 עלי נענע
√ 1 בצל סגול
√ 1 פלפל חריף ירוק
√ 20 זיתי קלמטה מגולענים
√ 8 צנוניות
√ 2 גבעולי בצל ירוק
√ חופן שעועית ירוקה
√ 2 גבעולי סלרי ללא עלים
√ 2 כפות לימון כבוש קצוץ
√ 1/2 1 כפיות מלח
√ 1 כפית פלפל שחור
√ 1/4 כוס שמן זית
√ מיץ סחוט טרי מ־1 לימון
√ 4 כפות טחינה
אופן ההכנה:
1. מקצצים את עשבי התיבול דק מאוד.
2. מקצצים את הירקות, למעט החומוס והזיתים, לקוביות קטנטנות.
3. מתבלים בלימון כבוש, במיץ לימון, בשמן זית, במלח ובפלפל.
4. יוצקים מעל את הטחינה ומערבבים.
shishabat@israelhayom.co.il
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו