אלמנט ההפתעה: הקציצות שנוצרו מתוך עצמן

הקציצות ברוטב החריימה. לא לשכוח את הלימון | צילום וסטיילינג: אסף קרלה

בבישול אנו שואפים לדיוק, אבל ישנו גם יסוד ה"ככה", והוא כנראה זה שבזכותו המנה טעימה - או שלא • קבלו שני מתכונים שנוצרו ככה

המתכון שלי לשבוע מוצלח הוא "ככה". כשהייתי שואל את אמא שלי או את סבתא שלי איך מכינים מנה מסוימת, ברוב המקרים הן ענו לי: "שמים ככה, עושים ככה...". ה"ככה" הזה לא היה מובן לי, כי ממש רציתי להכין ובגללו לא ידעתי איך לגשת למנה. לפחות כך חשבתי.

לימים גדלתי (גם קולינרית), ובתוך כל הדיוק שאני דורש במטבח הבנתי שה"ככה" הוא זה שעושה את המאכל לטעים. במטבח שלי הטבחים שוקלים כל מוצר לפי גרמים, כדי שהמנות תצאנה אחידות בכל פעם. אך אף שאנחנו מודדים ומדייקים, המנות אף פעם לא יוצאות בדיוק אותו הדבר. למה? בגלל ה"ככה".

מה זה ככה? רגש, תשוקה ורצון. ויש הרואים בככה את הסיבה הטובה ביותר, לפי ראשי התיבות "כתר כל הסיבות". כי אנחנו לא רק מבשלים - אנחנו גם מייצרים חוויה, זיכרון, אירוע. בלי ה"ככה" הקסם לא יעבור. אז בקשו את ה"ככה" מעצמכם ומהסובבים אתכם, התחברו לעצמכם, והחיים יהיו יפים פי כמה. שבת שלום ושבוע טוב. ושוב תודה לך, אמא. למה? ככה!

ותודה לאמא, צילום: וסטיילינג: אסף קרלה

קציצות פרגית עם עגבניות שרי צהובות, שום והמון כרישה

צילום וסטיילינג: אסף קרלה,

החומרים לקציצות:

√ 1/2 ק"ג פרגית טחונה
√ חופן כוסברה קצוצה
√ 2 כפות פירורי לחם
√ מלח
√ כמון
√ כורכום
√ 1 שן שום קצוצה
√ בצל ירוק לקישוט

להכנת הקציצות:

1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות כמה דקות, עד שכל הטעמים מתחברים יחד.
2. מכדררים לכדורים קטנים.

החומרים לרוטב:

√ 2 כרשים קצוצות דק (רק החלק הלבן)
√ 2 חופנים של עגבניות שרי צהובות
√ מלח
√ פלפל לבן
√ הל טחון
√ 1 כפית זרעי כוסברה
√ 1/4 כפית כורכום

אופן ההכנה:

1. מטגנים במחבת את הכרשים (בשמן זית) למשך כ־10 דקות עד ריכוך.
2. מפזרים במחבת את הקציצות וביניהן את העגבניות.
3. מוסיפים כוס מים ואת כל התבלינים. הנוזלים צריכים להגיע עד לחצי מגובה הקציצות.
4. מכסים במכסה ומבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה.

קציצות דגים ברוטב חריימה

מתכון מעורבב - הקציצות מגיעות מהמטבח המרוקאי, הרוטב מגיע מהמטבח הטריפוליטאי

צילום וסטיילינג: אסף קרלה,

החומרים לרוטב:

√ 1/4 כוס שמן
√ 6 שיני שום מגוררות או קצוצות דק
√ 1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ
√ 4 כפות רסק עגבניות
√ 1 כף פפריקה
√ 1 כף כמון
√ מלח, פלפל
√ 1/2 כפית קימל טחון
√ 1/2 כוס מים
√ 1 לימון (סוחטים בסוף)

החומרים לקציצות:

√ 1/2 ק"ג דג טחון (אני השתמשתי בפרידה, אפשר כל דג ים לבן)
√ חופן כוסברה קצוצה
√ 3 שיני שום קצוצות
√ מלח ופלפל
√ 1 פלפל חריף אדום קצוץ דק
√ חצי כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ומכדררים לכדורים עגולים.
2. מכניסים לסיר שטוח את כל מרכיבי הרוטב, מלבד המים ומיץ הלימון.
3. מטגנים כמה דקות, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה.
4. מכניסים לסיר את הקציצות ומבשלים חצי שעה.
5. לאחר הבישול סוחטים מעל את הלימון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר