לא מזמן הלכתי להופעה של מיכה שטרית. בין השירים הוא דיבר על הקריירה ועל המסע שעבר מתחילת דרכו בניסיון להביא משהו חדש.
העמידה בקצב, הבלבול, השינויים והריצה למרחקים ארוכים. הקשבתי לסיפורים, לסיטואציות ולחוויות שעבר, והתחברתי. היה הרבה דמיון בין עולם המוזיקה לעולם הקולינרי שלי.
הסיפור שלו שהכי התחברתי אליו היה על השיר "שני סיפורי אהבה קטנים". אולי בגללו התחשק לי להכין מפרום אחר, כי המפרום מסמל חיבור ועוטף את מה שנמצא בתוכו. מיכה סיפר שהתחיל לכתוב שיר, לא הצליח לסיים והרגיש תקוע. הוא סיפר לחברו ארקדי דוכין, וארקדי לקח את ההתחלה והמשיך את השיר בצורה מושלמת. חדי האוזן יבחינו מתי מיכה סיים ומתי ארקדי ממשיך.
זה קורה גם לי לפעמים. יש לי כיוון, אבל אין לי המשך למנה, או צורת הגשה שלה או שילוב הטעם הנכון. ואז אני פונה לשותפים לעשייה שלי, והם משלימים לי את החסר ולפעמים משחררים אותי ומשנים לי כיוון חשיבה בהפריה וביצירתיות.
ככל שעוברות השנים ואנו מתבגרים, כך יש הנאה גדולה יותר מהמקצוע. יש בשלות. מצליחים לדייק את מה שאנחנו עושים, ו"קו הסיום מתרחק עוד יותר".
מפרום (לפת, תפוחי אדמה או כל שורש אחר)
החומרים:
√ 10 לפתות גדולות
√ חופן עלי מרווה
√ חופן עלי סלרי
למילוי:
√ 1/2 ק"ג בשר טלה ובקר טחון
√ 150 גרם צנוברים קלויים
√ 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
√ 1/3 כוס כוסברה קצוצה
√ 5 שיני שום קצוצות
√ 3/4 כוס פירורי לחם
√ 1 פלפל חריף קצוץ
√ 1 כף בהרט
√ 1 כף פפריקה מתוקה
√ 1 כף פפריקה חריפה
לרוטב:
√ 1 בצל
√ 1/4 כוס שמן זית
√ 1/2 1 כפות דבש
√ 1 כף פפריקה חריפה
√ 1 כפית כורכום
√ 1 כפית כמון
√ 1 כוס ציר בקר או מים
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל.
2. מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב לבצל המטוגן.
3. מערבבים את כל מרכיבי המילוי יחד לעיסה דביקה ואחידה.
4. מקלפים את הלפתות ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. כל פרוסה פורסים באמצע, אבל לא עד הסוף, כדי שייווצר כיס.
5. ממלאים בנדיבות את הלפתות בתערובת הבשר.
6. מסדרים את הלפתות בסיר רחב, יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים מעל את עלי המרווה והסלרי.
7. הסיר חייב להיות יפה לפני שמכניסים לתנור. ככל שתשקיעו גם בנראות של התבשיל, כך הוא יהיה טעים יותר.
8. אוטמים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה בחום של 200 מעלות.
לפתות צלויות בדבש ובשמן זית
החומרים:
√ 1 ק"ג לפתות בייבי (עדיף בלאדי)
√ 1/2 כוס שמן זית
√ 1 כף מלח גס
√ 1 כף דבש
√ 6 עלי מרווה
√ פלפל אדום חריף פרוס דק
אופן ההכנה:
1. מנקים היטב את הלפתות מהאדמה.
2. חוצים את הלפתות לאורך ומניחים בתבנית.
3. בוזקים מעל שמן זית ומלח גס.
4. מפזרים מעל דבש, עלי מרווה ופלפל חריף.
5. מכניסים לתנור למשך 20 דקות בחום של
200 מעלות.