הרשימה המשותפת | צילום: גיל אליהו/ג'יני

המגזר הערבי מציג: הישג לצד דילמה

הציבור הערבי לא הסתיר שביעות רצון מתוצאות הבחירות אך חושב שנתניהו ימשיך לכהן כרה"מ • "צריך להיות חלק מקואליציית גנץ, אחרת לא עשינו כלום"

הציבור הערבי לא הסתיר את שביעות רצונו מתוצאות הבחירות ומההישג של הרשימה המשותפת. עם זאת, למרות כישלונם של הליכוד ונתניהו בסבב ב' בבחירות 2019, רבים בציבור הערבי משוכנעים כי נתניהו ימשיך לכהן כראש ממשלה: "עם כל הכבוד להכרזות של איימן עודה, אחמד טיבי וכל חברי הכנסת של הרשימה המשותפת על כך שהם הצליחו להוריד את ביבי מהשלטון - לא שמענו מההנהגה של המגזר הערבי שום בשורה לציבור בוחריה", אמר ל"ישראל היום" ח'אדר חמאדי, תושב כפר מנדא בגליל, והוסיף: "אני ורבים מחבריי מאוד מקווים שהרשימה המשותפת תדע לתעל את ההישג בקלפי לטובת שיפור החיים במגזר הערבי. לשם כך על הרשימה המשותפת להיות חלק מהקואליציה והממשלה של גנץ, אחרת לא עשינו כלום, ושוב נקבל את ביבי בראש והוא גם ימצא את הדרך להכאיב לנו". 

את חמאדי פגשתי בעכו העתיקה, מנגב חומוס אצל סעיד יחד עם חברים נוספים שלו מהכפר: "התקשורת דאגה כל הזמן לפמפם ולדווח את דברי ההסתה של ביבי נגד המגזר הערבי, וזה מה שלמעשה דירבן את הערבים יותר מהכל לצאת ולהצביע", אמר אבו־יוסוף. לדברי חמאדי, רבים במגזר הערבי בכלל לא התייחסו לאמירות המתריסות של נתניהו והליכוד כלפי חברי הכנסת הערבים: "עם כל הכבוד לאיימן עודה, אחמד טיבי וחבריהם, ההישג שלהם בבחירות לא נובע מהפופולריות במגזר הערבי. הם הביאו על עצמם את המתקפות מצד נתניהו והימין עם ההתעקשות שלהם להתרכז בסוגיה הפלשתינית, במקום להציב במרכז את הציבור הערבי שבחר בהם ושלח אותם לכנסת". 

אולם חמאדי ורבים בציבור הערבי הדגישו כי הפרסום בדף הפייסבוק של רה"מ, כי הערבים מבקשים להשמיד את הציבור היהודי, היה הקש ששבר את גב הגמל, ושימש טריגר אשר דירבן את הבוחרים הערבים לצאת ולהצביע. בתשובה לשאלה מה צופן העתיד, הדעות ברחוב הערבי חלוקות. בעוד רבים היו רוצים לראות את הרשימה המשותפת לוקחת חלק בקואליציית שמאל במטרה להשפיע ולפעול למען המגזר מתוך הממשלה, בהנהגת המגזר הערבי טוענים כי טרם הבשילה העת למהלך שכזה. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...