עיצוביה של שחר אבנט // צילום: מיכל חלבין

הראשונים לזכות בפרס האופנה הישראלי

משרד התרבות יעניק פרסים לשלושה מעצבים ישראלים ויכבד את גדעון אוברזון בפרס מפעל חיים • הזוכים: כבוד מרגש

המעצבים רונן חן, אלירן נרגסי ושחר אבנט יזכו לראשונה בפרס של משרד התרבות בסך 30 אלף שקלים – כל אחד, כאות הוקרה והערכה על פועלם ותרומתם לעולם האופנה הישראלי. בנוסף לכך, המעצב הוותיק גדעון אוברזון יקבל פרס מפעל חיים בגובה 50 אלף שקלים. 

את הפרסים יקבלו המעצבים במסגרת אירוע מחווה מיוחד לתעשיית האופנה הישראלית אשר ייערך בחודש מרץ הקרוב במסגרת ציון חגיגות שנת השבעים למדינה. 

"אני גאה להעניק לראשונה את פרסי שרת התרבות והספורט לארבעה מעצבי אופנה ישראלים מוכשרים ופורצי דרך", אמרה אתמול שרת התרבות והספורט, מירי רגב, ״ארבעת המעצבים הזוכים מביאים לידי ביטוי את השילובים המרהיבים הקיימים בחברה הישראלית. כל אחת ואחד מהזוכים הוא יוצר ייחודי ויחד הם מביאים לידי ביטוי את הפסיפס המרתק, המחדש והמרגש של האופנה הרב-גונית שלנו", נימקה רגב את בחירתה. 

בוועדת השיפוט של הפרס ישבו השנה: לאה פרץ, ראש החוג לאופנה בבית ספר שנקר, מעצבי האופנה אלון ליבנה ויובל כספין, ונציגת חבר הנאמנים, הגברת יהודית גואטה. 


שחר אבנט // צילום: לירון וייסמן

מנימוקי השופטים, על בחירתו של אוברזון לפרס מפעל חיים: "גדעון אוברזון מנהל קריירה ארוכת ימים בשדה האופנה הישראלי. תרומתו כמעצב התקיימה במספר מישורים: סטודיו, קוטור, בגדי ים וקולקציות מסחריות לחברות אופנה ישראליות. אוברזון גם עסק בהוראת הדור הצעיר של המעצבים בשנקר". 

נימוקי הוועדה בבחירת פרסי מעצבי האופנה: "הפרס ניתן  לרונן חן על הקמת מותג עצמאי שפעיל יותר מ-25 שנה בארץ ובחו"ל, בתחום "Ready To Wear", והינו נגיש וקשוב לרחשי לב הלקוחות, אך יחד עם זאת מתחדש כל העת". 

על אלירן נרגסי נכתב: "ממובילי המהפכה של השנים האחרונות בתחום בגדי הגברים. בעיצובים שלו הוא משלב יסודות מתוך ההוויה הישראלית, מתוך מגוון התרבויות והדתות, תוך כדי שימוש בשפה עכשווית ורלוונטית". 


אלירן נגרסי // צילום: תומר טרלן בן אבי

על בחירתו של שחר אבנט נאמר: "מעצבת אופנה שתוך זמן קצר ביותר ביססה את מקומה בעולם האופנה בישראל ובחו"ל. עיצוביה הם חגיגה של יצירתיות ומקוריות ללא גבולות. בעבודותיה היא מצליחה לתת במה לקו ולצבע שמאפיינים גם את הציורים שלה".

"אני מאוד שמח ונרגש מהזכייה", אמר אתמול המעצב רונן חן, "כמעצב הפועל בארץ, אני שמח שאני מצליח לייצר מקומות עבודה ראויים עם מערך עובדים מגובש החל מצוות הסטודיו, המטה ועד המוכרות בחנויות. אני נהנה לשאוב את השראותיי מהנוף המקומי והאנושי. אני מרגיש שהקולקציות שלי מצליחות לתת מענה טוב בין כל הרשתות, ולהישאר עם קול ייחודי - ולכן הזכייה מרגשת במיוחד".


רונן חן // צילום: אורית פניני

שחר אבנט קיבלה את הבשורה על זכייתה במהלך עבודתה על קולקציית חורף 2019 בסטודיו שלה. על אף שעיצוביה כבר כיכבו בעולם, בין היתר על הזמרת ביונסה שלבשה פריטים של המעצבת בהופעותיה, היא נשמעה נרגשת: "זה הפתיע אותי לקבל טלפון עם בשורה כזו משמחת", אמרה אמש (ראשון) ל"ישראל היום".

יש חשיבות לפרס הצנוע מבחינה כספית לאחר שהגעת לשיאים שלך?

"נכון סכום הפרס לא גבוה, אבל זה כבוד גדול להיות חלק מפרס שניתן לראשונה - במיוחד כמי שיש לה עסק צעיר שנבנה בעמל רב. בעידן של קשיים בענף האופנה והטקסטיל בארץ ובתקופה שלא קל לייצר כחול לבן, הפרס הוא אמירה וזה מעורר מוטיבציה כשיש הכרה כזו, זה פרס חשוב".

גם המעצב גדעון אוברזון שמח לשמוע על קבלת פרס מפעל חיים: "אני שמח שהמדינה מבינה את התרומה של מעצבי האופנה ואת ההכרה בעבודתי רבת השנים".


גדעון אוברזון // צילום: רוני שיצר

מעצב אופנת הגברים, אלירן נרגסי, התרגש אף הוא מההכרה הרשמית לה זכה: "זה באמת נחשב, במיוחד כשמדובר בתחום האופנה שהוא תחום לא קל, וכרוך בהישרדות יומיומית. יש לי עסק מזה חמש שנים ואני מקבל הכרה בעולם ומציג קולקציות בחו"ל, יחד עם זאת לקבל הכרה ישראלית זה כבוד".

האם אתה רואה שינוי בגישה של גברים ישראלים לאופנה?

"הישראלים למדו ולומדים. צריך לזכור שאנחנו מדינה קטנה וצעירה ותרבות הלבוש נבנית. אני מאמין שבעוד כמה שנים תרבות הלבוש הגברי תלך ותתעצם".

מה החלומות לעתיד?

"שההצלחה שלי בחו"ל ובארץ תמשיך ותגדל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...