צילום: דביר כחלון, דודי חסון // מימין לשמאל: דרור קונטנטו, ברטה, אביתר מייאור

איך יראו שמלות הכלה הקיץ?

בין "אפקט מייגן מרקל" לחרוזים ולרקמות, איך ייראו שמלות הכלה הקיץ? • ומה מעצבי האופנה חושבים על הטעם של הכלות

קבעתם תאריך לחתונה, מזל טוב. עכשיו הזמן להיערך ליום הגדול שלכם. גם אם את ההחלטות על מיקום האירוע, הקייטרינג והמוזיקה אתם מקבלים יחד, נושא שמלת הכלה נשאר להחלטת הנשים בלבד.

כלות הצפויות להתחתן בקיץ הקרוב ומתלבטות בין שמלה נסיכתית נפוחה ומנצנצת לשמלה צמודה עם שסע - אנחנו כאן כדי לעשות לכן סדר ולבדוק מהם הטרנדים והחידושים לעונה הקרובה.

"הנשים הישראליות אוהבות כניסה דרמטית", מסביר מעצב שמלות הכלה אביתר מייאור, "אנחנו רוצים להאמין שמתחתנים פעם אחת בחיים, ולכן חלק מהשואו מתמקד גם בשמלה שאותה תלבש הכלה. לרוב מדובר ביותר משמלה אחת".

בשנה שעברה התחתנה הדוכסית מייגן מרקל עם הנסיך הארי, ושתי השמלות שאותן לבשה עוררו הדים. כפי שהיה בתקופת חתונתה של קייט מידלטון עם הנסיך וויליאם, גם השמלות של מרקל נתנו השראה להרבה שמלות. המעצבות יעל אייזנברג וחלי קלקשטיין, בעלות מותג שמלות הכלה "אייזן שטיין", מציינות ש"אפקט מייגן" עדיין קיים גם הקיץ. "חזרתן לאופנה של השמלות החלקות והנקיות וגזרת הקולר בלטה בעקבות השמלה של הדוכסית, שתמשיך לככב גם בקיץ הקרוב. כך גם שמלות עם כתפיות שנופלות על הכתפיים, שמעניקות מראה רומנטי ונסיכתי", מסבירה אייזנברג. 

עם זאת, השנה יש חזרה לקו העמוס יותר. "העונה יש חזרה לנצנוצים עם רקמות עבודת יד בשילוב בד חלק", אומר מייאור. 

המעצב דרור קונטנטו לא מאמין שיש קו אחד ברור לשמלות הכלה ומציין כי היום יש הכל מהכל. "בחתונה ישראלית הכניסה צריכה להיות מרשימה, והעונה נראה יותר חזרה למראה הנוצץ, אבל לאו דווקא המראה המנופח, אלא בדים נשפכים ארוכים וגזרה משוחררת, שנותנת מראה דרמטי וכניסה מרשימה לחופה". 

מעצבת האופנה גליה להב טוענת כי הטרנדים באים לידי ביטוי בכמה מישורים, בגזרות הלקוחות מעולם המים כמו מראה בתולת הים, ובטרנד החליפות שמחלחל מעולם האופנה ומקבל פרשנות בתחום הכלות עם גזרות מחויטות שיכולות להתבטא במכנסיים עם שובל ארוך מאחור. 

מימין לשמאל: אייזן שטיין, אפרת קליג, משכית    צילום: דודי חסון, דניאל קמינסקי, אייל נבו

הישראליות פתוחות לחידושים

לשמלות הכלה גזרות שונות, השאלה היא למה האישה הישראלית מתחברת. קונטנטו: "הישראליות אוהבות אופנה שהיא נועזת וחצופה מצד אחד, ומצד שני אופנה שמשלבת צניעות מסוימת. זהו סוג של תחכום שקיים באופנה המקומית הישראלית, ולכן המעצבים הישראלים מצליחים בתחום זה בעולם".

להב: "הכלה הישראלית פתוחה לחידושים, מחבקת את הטרנדים העולמיים ומעיזה לשלב צבעוניות עדינה בשמלות. הישראלית מאוד מחוברת למה שקורה בעולם ושואבת משם השראה. 

"כיום רוב הכלות הישראליות בוחרות ללבוש שתי שמלות באירוע. השמלה הראשונה לרוב תהיה בסגנון נקי, קלאסי וצנוע (בגלל טקס החופה) ובשמלה השנייה הלוק הוא יותר מסיבתי, טרנדי וחשוף ולעיתים שם גם באות לידי ביטוי נגיעות הצבע".

אייזנברג וקלקשטיין: "בעולם יש נטייה ללבוש שמלות נפוחות מאוד, כבדות ונסיכתיות, ובארץ הכלות מעדיפות מראה קליל יותר. הישראליות זורמות עם טרנדים ושינויים ולא מפחדות להעז גם בגזרות הייחודיות וגם עם שמלות שהן לאו דווקא לבנות. הרבה בנות בוחרות להתחתן בשמלות בגוני בלאש, ורוד וניוד".

מימין לשמאל: גליה להב, דילן פריאנטי, שלומית אזרד   צילום: אייל נבו, אלון שפרנסקי

המעצב דילן פריאנטי מספר כי אחד הטרנדים האחרונים הוא העצמת אלמנטים כמו פרחים או פפיון ענק על השמלה או ממש כחלק של שרוול או של כתפייה. מדובר באלמנט גדול וברור שלא מתנצל. 

טרנד נוסף הוא קונסטרוקציות מטולים. "טול הוא חומר גלם מהמם ומכיוון שהוא שקוף ונשפך אפשר לבנות ממנו המון צלליות. אז כשמכווצים ומשחקים איתו במגוון שכבות משיגים עולם שלם של צלליות ונפחים חדשים".

המעצבת ברטה מוסיפה שהעונה הקרובה שמלות הכלה הן שמלות עם הרבה סטייל וגלאם. "הסטייל ממראה השמלות של הוליווד שאנו רואים על שטיחים אדומים עובר לשמלות הכלה. מראה מנצנץ אבל מתוחכם שמותיר תחושה רומנטית. שילוב של גלימות, שובל ארוך וטקסטורות מעניינות. אין עוד את המראה הגרנדיוזי והנפוח, מה שנקרא הקצפת; יש רקמות ונצנוצים של אבנים וחרוזים שיוצרים את המראה הנסיכתי, לא הנפח. יש גם נגיעות של צבע בשמלה, בעיקר ורדרד ופחות הלבן הנקי המוכר. שילוב של כמה גוונים של צבע אחד, עם רקמות, אבנים או נוצות עדינות, יוצר מראה מאוד ייחודי ונסיכתי".  

ומה הנשים הישראליות לא אוהבות?

לטענת המעצבת שלומית אזרד, "בעולם אפשר לראות שימוש בבדים קשיחים ואטומים, טרנד שהכלות הישראליות לא יאמצו. הוא משווה מראה כבד, מתאמץ ולא נושם, בהחלט לא מתאים לאקלים הישראלי. הכלות הישראליות יעדיפו את המראה הקליל יותר, שמשדר סקסיות ונשיות ומעט חוצפה בגזרות עם מפתח חזה עמוק, שסע וגב חשוף".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...