נדמה שהשמלה של הדוכסית מייגן מרקל לא תרד כל כך מהר מהכותרות.. ביממה האחרונה המעצבת הניו זילנדית אמיליה ויקסטד טענה כי שמלתה של מרקל שעוצבה ע"י ג'יבנשי היא העתקה של שמלה שעצבה. כעת היא מעדנת את דבריה.
לכאורה כך ניתן היה להבין בשבוע שעבר מפוסט של המעצבת באינסטגרם שהתייחסה לדמיון בין שמלת הדוכסית לבין שמלות שהיא עצבה והציגה בעבר כולל בשנת 2017.
מדובר בשמלת חתונה הנקראת הלן, שהוצגה בחשבון הטוויטר של המעצבת לאורך השנה האחרונה ואכן יש דמיון מסויים בין השמלה של בית האופנה הגדול לבין השמלה של ויקסטד. אולם המעצבת הניו זילנדית עצמה נבהלה קצת מהכותרות הגדולות שעשתה ההערה שלה על הדימיון שקיים בין השמלות וצייצה ביממה האחרונה כי היא לא טענה שהשמלה והעיצוב שלה נגנבו ממנה אלא שיש דמיון מסוים.
יש לציין כי מייגן מרקל, כיום הדוכסית מקיימברידג' היא לקוחה ותיקה של ויקסטד ולבשה אך לפני חודש עיצוב שלה באירוע רשמי של הארמון, גם אשתו של ראש ממשלת בריטניה לשעבר דיויד קמרון היא לקחוה ותיקה של המעצבת וכן ידוענים רבים מרחבי העולם. כמו כן יתכן ומעצבי בית האופנה ראו את השמלה של המעצבת בתערוכות רבות משתתפים בשנה שעברה אך עדיין ישנם הבדלים משמעותיים בין שני העיצובים זאת לצד הדמיון הרב.
הדמיון הוא בעיקר בעיצוב מבנה הצוואר וגוף השמלה אך השרוולים ופרטים נוספים שונים כך שבמקרה הטוב מדובר על השפעה ולא על העתקה ממש. מעבר לכך ככל הנראה כדי להשקיט את הסערה צייצה ויקסטד רק היום בטוויטר שלה כי "השמלה של מייגן מרקל מהממת ויפה". עם זאת יש לציין כי לפני שהתחוללה הסערה בנושא אכן ציינה המעצבת הניו זילנדית כי מדובר בהעתקה וכך היא גם צוטטה בתקשורת האנגלית, אך הרעש ככל הנראה גרם לה לסגת מעמדתה הנחרצת.