מצאנו את סוד הנעורים: "כשאני רוקדת אני לא יודעת בת כמה אני"

התנועה והמוזיקה אינם שמורים רק לכוכבים או לצעירים • פגשנו את תלמידי בית הספר לריקוד של חיים פרשטיין שנמצא באחד המקומות המפתיעים, בית הדיור המוגן "עד 120"

מצאנו את סוד הנעורים / צילום: משה בן שמחון

את חיים פרשטיין כולנו מכירים מהתוכנית "רוקדים עם כוכבים", אבל סודות וסגולות הריקוד אינם שמורים רק לכוכבים על המסך, אלא גם לדיירים של בית הדיור המוגן "עד 120" בתל אביב.

כחלק מתפיסת העולם של המקום דיירי הבית מוזמנים להגיע ולהזיז את הגוף כאילו היו הכוכבים בעצמם.

 "יש פה צוות של מורים שעובדים עם אנשים בגיל השלישי. אני עושה כל כך המון דברים וזה אחד הדברים שהכי נוגעים לי בלב", אומר פרשטיין. "אנשים שזה מחייה אותם בצורה יפה, אנשים שאנחנו מאירים להם את הפנים – וגם את הגוף".

תנועה וחיוביות. חיים פרשטיין,

"התנועתיות והשמחה שבמוזיקה היא מוסיפה המון לנפש", מספרת לנו אחת הדיירות.

את הגיל הממוצע של הרקדניות לא נחשוף, אבל הסוד לגוף צעיר ולמצב רוח טוב הוא כנראה להיות תמיד בתנועה. "כשאני רוקדת אני לא יודעת בת כמה אני", אומרת דיירת אחרת. 

המרשם הטבעי לחיים ארוכים ובריאים

בעידן של תרופות פלא ותוספי תזונה יקרים, מסתתר פתרון פשוט ומהנה להארכת החיים - הריקוד. מחקרים מראים כי בכל פעם שאנחנו יוצאים לרחבת הריקודים, גופנו מפעיל מערך מרשים של למעלה מ-600 שרירים, מכף רגל ועד ראש, בתזמורת מושלמת של תנועה. אך הריקוד הוא הרבה מעבר לפעילות גופנית: הוא מחולל מהפכה שקטה בגופנו. זרימת הדם משתפרת, הלב מתחזק, העצמות נעשות צפופות יותר, ושיווי המשקל - אותו מפתח סמוי לבריאות בגיל המבוגר - משתפר באופן דרמטי. אז בזמן שאחרים מוציאים אלפי שקלים על טיפולים חדשניים, אולי הפתרון האמיתי להארכת החיים נמצא בצעד ריקוד פשוט.

"ריקוד הוא כמו תרופה", מסכם פרלשטיין. "יש על זה מחקרים בכל העולם. אנחנו כמו מעיין החיים. רק קצת מוזיקה, קצת תנועות לגוף וקצת חיוביות בחיים". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר