שטיפת כלים. צילום: Gettyimages

הסבון והטמפרטורה: הטעויות הנפוצות ביותר בשטיפת כלים

על פניו נראה ששטיפת כלים היא מטלה יחסית פשוטה, אבל שמירה על כמה כללים בסיסיים עשויה להפוך אותה לזריזה ויעילה יותר • איזה טעויות אתם עושים וכדאי להפסיק איתן?

שטיפת כלים היא אחת ממטלות הבית הפחות אהובות, אבל כזו שאנו נאלצים לבצע פעם ביום לפחות. כיור מלא כלים שמתבוססים בשאריות מזון ומים עומדים הוא כר פורה לחיידקים, ריחות רעים וכתמים שתתקשו להסיר.

ישנן כמה טעויות שעושים בשטיפת כלים, בין אם הולכים על השיטה הידנית או מדיח כלים. שמירה על מספר כללים פשוטים תבטיח לכם כלים היגיינים, כיור נקי ואפילו קיצור הזמן שהמטלה אורכת.

שימוש בספוג מלוכלך

כן, הוא לא מנקה את עצמו, צילום: LeonardoAI

עבודה עם ספוג נקי היא חיונית בעת שטיפת כלים ידנית. לפי האתר של מרתה סטיוארט, ספוגים מלוכלכים יכולים להכיל חיידקים וריחות רעים. מומלץ לנקות את הספוגים אחת לכמה ימים, ולהחליף אותם לחלוטין בכל שבוע.

שטיפה מוקדמת לפני השימוש במדיח

אפשר לוותר, צילום: Gettyimages

תאמינו או לא, אין צורך לשטוף את הכלים לפני הכנסתם למדיח. חומר הניקוי למדיח מתוכנן לטפל בכל שאריות המזון שנשארו על הכלים, כך שניקוי הכלים מראש יכול למעשה לפגוע ביעילות של חומר הניקוי.

שימוש בכמות גדולה מדי של סבון

סבון כלים לא ייכנס למדיח, צילום: LeonarduAI

 שימוש בכמות גדולה מדי של סבון לא תהפוך את הכלים שלכם לנקיים יותר. למעשה, הדבר יכול להשאיר שכבת סבון או שאריות על הכלים שלכם - שלא לדבר על בזבוז החומר. ברוב המותגים והנוסחאות שקיימים היום בשווקים, מספיקות טיפות בודדות לניקוי. 

בנוסף, הימנעו משימוש בחומר ניקוי למדיח כלים בעת שטיפת כלים ביד ולהיפך. סבונים ותמיסות ניקוי מיוצרים במיוחד למשימות שלהם. שימוש בחומרי ניקוי לא נכונים בעת שטיפה עושי להוביל לפגיעה בעורב הידיים ובכלים עצמם. 

כיור מלוכלך

לשמור על סביבה עבודה נקייה, צילום: מערכת feedy באמצעות הבינה המלאכותית ideogram

שטיפת כלים בכיור מלוכלך יכולה ליצור עבודה נוספת ולהשאיר כלים נקיים חשופים לזיהום וחיידקים. מומלץ לשטוף כלים בסביבה נקייה כדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר ורמת ההיגיינה הגבוהה ביותר. אותו כלל חל על שטיפת כלים במדיח כלים מלוכלך. ניקוי קבוע של מדיח הכלים מונע ריחות, הצטברות של חומר ניקוי ושאריות מזון שעלולים להשפיע על תוצאות הניקוי לאורך זמן.

טמפרטורת מים לא נכונה

הטמפרטורה משפיעה על הכל, צילום: מידג'רני

בחירת טמפרטורת המים הנכונה בעת שטיפת כלים לא רק מבטיחה שהם ינוקו כראוי, אלא היא גם חשובה מסיבות בטיחותיות. שימוש במים חמים מדי יכול לפגוע בידיים ואפילו לגרום לכוויות במקרים קיצוניים. לעומת זאת, שימוש במים קרים מדי עשוי להקשות על הסרת לכלוך. 

אחסון כלים לפני ייבוש

יבשו את הכלים לפני האחסון, צילום: Midjourney

ודאו תמיד שהכלים שלכם יבשים לפני שאתם מאחסנים אותם. אם הם עדיין לחים, נגבו אותם לפני שתחזירו אותם למקום. הכנסת כלים לחים לארונות או למזווה, יכולה לגרום לעובש ואף עלולה לפגוע בחלקים הפנימיים של ארונות המטבח.

העמסת יתר של מדיח הכלים

לא ולא, צילום: המחשה - אידאוגרם

אל תדחסו את הכלים שלכם למדיח כדי להתאים הכל למחזור הדחה אחד. צפיפות יתר יכולה להשפיע על ניקיון הכלים ולפגוע במכשיר. כאשר הכלים קרובים מדי או מונחים בצורה לא נכונה - הם לא ינוקו כראוי. המים וחומר הניקוי לא יכולים להגיע לכל משטח וזרועות המדיח עשויות להיתקע בגלל כלים שיחסמו את התנועה שלו.

שטיפה במדיח של כלים לא מותאמים 

יש כלים שפשוט לא מתאטימים למדיח, צילום: צילום מסך אמזון

חומרים מסוימים ופריטים עדינים כמו עץ, קריסטל, וסירים ומחבתות מסוימים, לא צריכים להישטף במדיח הכלים. השטיפה האגרסיבית יחסית והטמפרטורות הגבוהות עשויות לגרום להם נזק. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...