משרד הבריאות פרסם הבוקר (שישי) את נתוני התחלואה בקורונה המעודכנים, ולפיהם אתמול זוהו 4,046 נדבקים ב-100,657 בדיקות חדשות. אחוז החיוביים עומד על 4.
בישראל יש 33,338 חולים פעילים, 735 מהם שוהים במלוניות. 917 מאושפזים בבתי החולים - 527 במצב קשה (מהם 166 במצב קריטי), 201 איש במצב בינוני ו-133 מונשמים. מניין הנפטרים מפרוץ המגפה הוא 3,186.
2,861 אנשי צוות רפואי נמצאים בבידוד כעת – 411 רופאות, 768 אחים ו-1,682 במקצועות אחרים.
לפי השר אדלשטיין, כ-210 אלף מקרב בני 60 פלוס, הצוותים הרפואיים ו"מגן אבות ואימהות" כבר נטלו את המנה הראשונה של החיסון - מתוכם יותר מ-74 אלף אתמול.
לדבריו, "נגביר את הקצב בימים הקרובים. אני מודה לעובדי משרד הבריאות, לקופות החולים, לבתי החולים, למד"א ולפיקוד העורף על עבודה מופלאה. בזכותכם 210,000 איש בדרך להיות מוגנים יותר". עד כה נפתחו 108 תחנות התחסנות בפריסה ארצית.
מכבי עדכנה שאמש נשבר שיא של יותר מ-18,500 חיסונים ביום אחד. קופת החולים תחסן בשבוע הבא בקצב גבוה יותר, וערוכה להגיע ל-25 אלף חיסונים ביום ואף מעבר לכך. עד עתה נקבעו תורים כפולים ל-190 אלף מטופלים, שמרביתם יחוסנו כבר בשבוע הבא.
החיסונים יינתנו לאורך כל שעות היממה, שבעה ימים בשבוע - כך קבע משרד הבריאות אתמול. לפי הנחייתו של אדלשטיין, יחל גיוס כוח אדם לטובת מבצע החיסונים המתרחב. זאת במטרה להגיע לקצב של יותר מ-100 אלף חיסונים ביום, כפי שראש הממשלה בנימין נתניהו אמר שהוא מייעד לעשות.
במקביל, הוחלט אתמול גם על הגדלת מספר מנות החיסון שיישאבו מכל בקבוקון לשש, במקום חמש מנות כפי שהיה עד כה. בכך הדבר יאפשר לעוד כ-800 אלף ישראלים להתחסן.
ישראל שוב ננעלת
כזכור, ביום ראשון בשעה 17:00 יחל הסגר. במהלכו תחול הגבלת תנועה של 1,000 מטר מהבית ואסור יהיה לשהות בביתו של אדם אחר. המסחר ייסגר במלואו, למעט שירותי משלוחים והתחבורה הציבורית תצומצם ב-50%.
הממשלה קבעה בתחילת השבוע שהלימודים יסתיימו בשעה 13:00, אך אתמול הוחלט שמערכת החינוך תפעל באופן שבו פעלה עד עכשיו (יפעלו מסגרות חינוך לגיל הרך, גנים, כיתות א'-ד' וי"א-י"ב). כיתות ה'-י' ילמדו מהבית.
כל מה שצריך לדעת לקראת הסגר השלישי >>>
מתווה "האיים הירוקים", שבמסגרתו נפתחו בתי מלון באילת ובים המלח, יבוטל. מקומות עבודה יפעלו במתכונת הסגר של יום כיפור (עסקים שהוגדרו כחיוניים יישארו פתוחים). כמו כן, התקהלויות יוגבלו ל-10 אנשים בשטח סגור ול-20 בשטח סגור. בנוסף, נקבע כי המסחר ייסגר באופן מלא (למעט משלוחים וללא טייק אווי).
בתוך כך, מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי ציין אתמול שייתכן שהסגר יימשך יותר מהמתוכנן: "אנחנו בעיצומו של גל הולך וגואה של תחלואה בקורונה, ולכן הקבינט קיבל החלטה על סגר", הסביר. "משכו לפי ההחלטה שבועיים. היה ולא נרד ברמת התחלואה לממדים של כאלף חולים ומקדם הדבקה מתחת לאחד, ייתכן שנבוא ונבקש להאריך את הסגר לעוד זמן מה כדי להשיג את היעדים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו