משרד הבריאות עדכן הבוקר (שני) כי אתמול אובחנו 4,868 בני אדם בקורונה בישראל, זאת מתוך כ-54 אלף בדיקות שנערכו, כאשר שיעור החיוביים עומד על 9.3%. בסך הכול מניין החולים הפעילים בארץ עומד על 70,836 בני אדם.
מצבם של 1,140 חולים מוגדר קשה, מתוכם 358 מונשמים. מפרוץ המגפה נפטרו בארץ 4,419 חולים, כאשר ביממה האחרונה מספר המתים עומד על 58, אחד בלבד פחות ממספר השיא היומי שנרשם ב-14 בינואר ועומד על 59 נפטרים. כמו כן, בחודש האחרון נפטרו יותר מ-1,000 בני אדם מקורונה.
שר הבריאות יולי אדלשטיין עדכן כי אתמול חוסנו 200 אלף בני אדם נוספים בארץ. בסך הכול עד כה ניתנו יותר מ-3.7 מיליון מנות חיסון. יותר מ-2.5 מיליון כבר חוסנו במנת החיסון הראשונה ויותר ממיליון גם במנה השנייה. אדלשטיין הוסיף כי "זו הדרך לנצח את הנגיף".
לפי נתוני משרד הבריאות, קרוב ל-30 אחוזים מכלל מדינת ישראל התחסנו לקורונה במנה הראשונה, בעוד שאת המנה השנייה קיבלו כ-12 אחוזים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו