תקיפת סייבר (אילוסטרציה). צילום: רויטרס

הרשות להגנת הפרטיות: מידע אישי על מטופלים דלף בעקבות מתקפת סייבר

אירוע חמור: חשש מדליפת מידע אישי רגיש משרתי בית החולים "איתנים" לבריאות הנפש • הרשות מזהירה: "חל איסור להשתמש במידע אישי שדלף, במקרה של הפרת הוראות החוק הרשות עשויה להפעיל סמכויותיה הפליליות והמנהליות כנגד המפרים"

הרשות להגנת הפרטיות הודיעה היום (רביעי) על פתיחת חקירה מנהלית במטרה לבחון את אירוע אבטחת המידע שהתרחש אתמול בבית החולים לבריאות הנפש, כפר שאול איתנים, שליד ירושלים. בעקבות מתקפת סייבר קיימת סבירות לדליפת מידע אישי של מטופלים.

ד״ר דורית טס מנובה%2C מנהלת בי״ח מעיני הישועה על מתקפת הסייבר %2F%2F ישראל היום חדשות

בחינה ראשונית של האירוע מעלה כי הוצפנו שרתים המאחסנים מידע פרטי, ומשכך קיימת סבירות כי בעקבות האירוע דלף מידע זה. הרשות מדגישה כי חל איסור לעשות כל שימוש במידע אישי, בין אם מפורסם בפומבי ובין אם לאו, וכי במקרה של הפרת הוראות החוק הרשות עשויה להפעיל סמכויותיה הפליליות והמנהליות כנגד המפרים.

בית החולים מעייני הישועה, צילום: יהושע יוסף

הרשות פרסמה אזהרה דומה גם בעקבות אירוע אבטחת המידע החמור שהתרחש לאחרונה בבית החולים מעייני הישועה במסגרתו דלף מידע אישי על מטופלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...