גולשים זועמים פרסמו בימים האחרונים תלונות על אחד מפארקי המים הגדולים והמוכרים בישראל, "המימדיון", בשל תסמינים שונים שלטענתם החלו לאחר ביקור בפארק המים שנמצא בתל אביב. מי שהתחילה את הדיון היא סיוון חממי, ובשיחה עימה היא סיפרה על החוויה הקשה שעברה לאחר הבילוי בסוף השבוע האחרון בפארק המים.
"בילינו במימדיון וכשנכנסנו לבריכת הגלים הרחנו ריח מוזר והבריכה הייתה חמה מאוד. לא התייחסתי לזה כי לא העליתי על דעתי שיהיה שם משהו לא בסדר. כשהגעתי הביתה נכנסתי להתקלח ובמקלחת גיליתי את הסיוט הגדול – השיער נשר לי בכמויות גדולות והריח החזק לא עזב אותי. מאז, השיער ממשיך לנשור לי בכמויות גדולות, יש לי קרחות והריח נשאר עד היום", סיפרה חממי.
חממי פרסמה פוסט בפייסבוק ובעקבותיו התלוננו גולשים נוספים על התחושות שלהם לאחר הביקור בפארק המים בתל אביב. חלק מהגולשים דיווחו על תופעות דומות לזו של חממי וחלקם הוסיפו וסיפרו כי סבלו מתופעות נוספות. חשוב לציין כי אין הוכחה רשמית שלפיה התופעות מהן סבלו המבלים בפארק המים נבעו כתוצאה ישירה מחומרים במים או מכל סיבה אחרת שנבעה מהבילוי במימדיון.
"הילדה נהייתה חיוורת כמו סיד"
אלכס גנדלמן מחיפה שבילה עם בתו בפארק המים סיפר: "המטרה שלי היא לא לעשות שיימינג או להשמיץ אף ארגון כל עוד לא הוכחה האשמה. לפני כשבועיים וחצי היינו במימדיון והיינו הרבה בבריכת הגלים שהילדים כל כך אוהבים, הבת שלי הייתה שם הרבה זמן".
גנדלמן הוסיף: "יכול מאוד להיות שמדובר בצירוף מקרים אבל כמה ימים אחר כך הילדה שלי, ילדה בריאה לחלוטין בדרך כלל התחילה להתנהג מוזר, התחילה להרגיש מבולבלת והייתה חיוורת כמו סיד, היא הייתה משותקת בצד ימין של הגוף ככל הנראה תופעה של חוסר חמצן. בבדיקת הדם הראשונה כבר נמצא שההמוגלובין שלה היה ברמה מאוד נמוכה (4), המצב התקין הוא בדרך כלל סביב 12-13".
תלונות של גולשים ברשת // צילום מסך: פייסבוק
"לא הבינו מאיפה היא מאבדת דם, אין לה שום מחלה שהיא סובלת ממנה ובהמשך היא קיבלה מנות דם ואינפוזיות, עשו לה CT כדי לוודא שאין כלום", אמר גנדלמן. "באיזשהו שלב הבינו שאין איבוד דם ולמזלנו לא גילו שום מחלה מיוחדת, מה שכן גילו זה שהכדוריות דם לא מבשילות כאילו משהו פוגע בהם, עד עכשיו אנחנו חיים בערפל. לפי מה שאנשים אמרו לי יכול להיות שזה זיהום מהבריכה. לפי מה שהבנתי יש גופרית וכלור במים ויכול מאוד להיות שיש את זה שם בכמות גבוהה, מדובר ברעל כשזה בכמויות גדולות וזה יכול להיות מסוכן לעוד ילדים ומבלים שם במידה ומדובר בדבר הזה. חשוב לציין שאני לא מאשים אף אחד ואף מקום עד שאין הוכחה רשמית, זה רק עוד סיפור מבין כל הסיפורים".
אלכס וסיוון לא לבד, ר' מבלה נוספת שהייתה יום לפני סיוון במימידיון מספרת: "כל השיער שלי כמו חורים, הוא ירד לי ממש כמו פאה. השיער שלי מאוד דליל וממשיך לנשור. בהתחלה לא חשבתי בכלל שזה קשור למימדיון עד שראיתי שגם לך זה קרה והבנתי שיש עוד אנשים שזה קרה להם, הרגשתי כמו מסטולה, סבלתי מכאבי ראש זה היה פשוט נורא".
בהנהלה דוחים את ההאשמות הקשות. המימדיון // צילום: עמי שומן
מלבד אלכס, סיוון ור', גולשים וגולשות נוספים כתבו בתגובות לפוסט של סיוון כי גם הם וקרוביהם סבלו מתופעות דומות. כולם מדווחים על תחושות מוזרות ונשירת שיער. נכון לעכשיו ולמרות כל התלונות מצד מבלים שהיו בפארק המים, אין כל הוכחה לכך שהתופעות מהן סבלו המבלים נגרמו כתוצאה מבילוי במימדיון.
"אין חריגות באיכות המים"
מפארק המים נמסר בתגובה: "צר לנו כי אדם מחליט להעלות האשמות לא מבוססות ומופרכות בעליל ונטולות כל בסיס עובדתי. פארק המים מימדיון שומר על איכות מים גבוהה וזאת בהתאם לתקנים מחמירים של משרד הבריאות. פארק המים לא עושה שימוש בגופרית בטיהור מים".
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "1. נערכה ביקורת תברואית שגרתית באתר על ידי מפקחי בריאות הסביבה בלשכה מספר ימים לפני קבלת התלונה ולא נמצאו חריגות באיכות המים מבחינה כימית פיזיקלית ואורגנולפטית והחומר החיטוי שבשימוש הבריכות הינו נתרן היפוכלוריט שלא כולל גופרית.
2. בעת קבלת התלונה שבנידון משרד הבריאות ערך ברור מידי עם הנהלת המימדיון שדווח שלא חל שינוי באיכות מי הבריכה וכי חומר החיטוי לא השתנה.
3. כמו כן משרד הבריאות בדק את אוגר הנתונים הממוחשב של הבריכות מול נתוני הרישום ביומן הבריכה ביום האירוע לא העלו נתוני כשל וחריגות .
4. גם תוצאות הדגימות הבקטריאליות והפיזיקו-כימית שנמסרו למעבדה טרום המקרה נמצאו תקנות .
5. חשוב לציין כי לא התקבלו תלונות דומות מרוחצים נוספים ביום זה , כאשר שהו יותר מ- 4,000 אנשים במתחם המימדיון.
לסיכום, לאור זאת לא ניתן לקבוע קשר לטענה כי במקום השתמשו בחומרים כמו גופרית, בהמשך תיערך ביקורת מעקב נוספת על ידי משרד הבריאות".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו