אנטואן גריזמן, מעבר להיותו כדורגלן, הוא גם חובב פילוסופיה לא קטן. "כשהייתי קטן אבי לימד אותי שהרכבות לא עוברות רק פעם אחת בחיים. הגיעה השעה לקבל אתגר חדש. סוף־סוף דרכינו מצטלבות. אגן על החולצה של בארסה בנחישות רבה, זה הרגע שלנו, זו הדרך שלנו", סיפר שחקנה החדש של ברצלונה, בווידאו שונה מאוד מזה שפרסם לפני כשנה, אז הודיע כי ימשיך באתלטיקו מדריד וינסה להוביל אותה לגמר ליגת האלופות שנערך במטרופוליטנו.
הגעתו של גריזמן לבארסה היתה צפויה מאז חודש מאי, כשהודיע שלא ימשיך באתלטי. ואם היה ספק כלשהו, הוא נעלם בצהרי יום שישי, כשנציגו של הצרפתי הגיע למשרדי הליגה עם 120 מיליון יורו במזוודה כדי לשלם את סעיף השחרור. כמה דקות אחר כך בארסה העניקה לו את ברכתה, ואתלטיקו הזהירה שיש לשלם 200 מיליון יורו.
"הסכום ששולם אינו מספיק לסעיף השחרור, כי ברור שההסכם של בארסה עם השחקן נסגר לפני שהסעיף השתנה ל־120 מיליון יורו במקום 200 מיליון (ב־1 ביולי; ס"א)", הודיעו בכעס במדריד, שם זועמים על כך שהקטלאנים לא הסכימו לכלול את סמאדו בעסקה.
הערב (מוצ"ש) גריזמן כבר הצטלם בקאמפ נואו במדיו החדשים, ומחר יחתום על חוזה לחמש שנים. מחר הוא יתחיל את מחנה האימונים עם בארסה. ההוכחה לחשיבותו היא סעיף השחרור שלו, הגבוה ביותר מבין שחקני הקבוצה - 800 מיליון יורו. כן, 100 מיליון יותר מבעל הבית, לאו מסי. לפני שנה הארגנטינאי ולואיס סוארס ביקשו באופן פומבי את גריזמן. היום הם נלהבים פחות, אף שהם יודעים שיחד הם הופכים ל"טרידנטה" עם קבלות.
גריזמן עם המדים של בארסה. סוף סוף // צילום: אי-פי
למעשה, אם ימשיכו בקצב השערים של שלוש השנים האחרונות, לבארסה כבר יש בוודאות 100 שערים לעונה. בניגוד לפיליפה קוטיניו ועוסמאן דמבלה שבינתיים ממשיכים, גריזמן מגיע כהשקעה בטוחה. בגיל 28 ואחרי 323 משחקים בליגה, הצרפתי הוכיח את עצמו ויכול לשחק בכל עמדה בהתקפה.
הרכש הזה אינו סוגר את הדלת עבור ניימאר, או מרחיק אותו מבארסה. הבלאגן סביב הצרפתי והמלחמה בין אתלטי לבארסה נראים כמו משחק ילדים בהשוואה למה שמצפה לקטלאנים ולניימאר כדי להשלים את האיחוד המחודש.
בניגוד לגריזמן, לניימאר אין סעיף שחרור, וקטאר לא צריכה את הכסף. הכל תלוי בשאלה עד כמה יהיה מוכן הברזילאי ללחוץ על פ.ס.ז' כדי לעזוב, ומה יכול להציע הנשיא ג'וספ מריה ברתומאו, שנמצא במרוץ חימוש מטורף עם רכש נוצץ בכדורסל ובכדורגל. לא סתם במדריד שואלים אם יש לו בבית מכונה שמדפיסה כסף.