גברי בנאי ב"פגישה עם רוני קובן" // צילום מסך

גברי בנאי: "פחות מכבד את היהדות של אביתר"

"זה לא הדתיות הפנאטית שיש היום, לא רק ישבו ולמדו תורה", סיפר השחקן הוותיק לרוני קובן על הדרך בה גדל והוסיף כי אינו מסכים עם דרכיו של אחיינו שחזר בתשובה, וכיצד שאר חברי המשפחה הגיבו להתנגדותו

השחקן והבדרן גברי בנאי, חבר שלישיית הגשש החיוור ומבני הדור הוותיק בשבט בנאי, אומר בתוכנית "פגישה עם רוני קובן" שתשודר הערב (רביעי, שעה 22:00,  כאן 11), כי הוא מתקשה להבין את אביתר בנאי ואת הערכים הדתיים שגיבש לעצמו.

"הדתיות היתה אז אחרת. זו לא הדתיות הפנאטית שיש היום", הסביר בפתח דבריו את ההבדל בין הדרך בה גדל להלך הרוח היום. " זו הייתה דתיות של לשיר, של ללכת לבית הכנסת בכיף. לא היה נשים לחוד וגברים לחוד, לא היה 'קול באישה ערווה', שזה בכלל מקומם אותי. כולם עבדו, אחד פחח, אחד סייד ואחד טייח, אבל עבדו, לא רק ישבו ולמדו תורה". כשנשאל אם הוא מתגעגע לאלוהים הוא ענה כי "יש לי את האלוהים שלי, אני לא מגלה אותו לאף אחד".

"רק שלא יהיו פנאטיים". גברי בנאי ב"פגישה עם רוני קובן"
"רק שלא יהיו פנאטיים". גברי בנאי ב"פגישה עם רוני קובן"

כשנשאל על בני דור ההמשך שחזר אל הדת, בניגוד לדור שלו שעזב את העולם הזה, הודה כי דעותיו אינן מתיישרות עם של שאר המשפחה, במיוחד בנוגע לזמר המצליח אביתר בנאי, בנו של אחיו יצחק. "זה לא מפריע לי, רק שלא יהיו פנאטים", אמר.

"אני לא מתערב להם כדוד שלהם. אני מכבד את אהוד. את הדת של אהוד אני מאוד מכבד. את אביתר פחות". כשנשאל מדוע, אמר בנאי "אביתר לא מופיע עם זמרות אבל מופיע בפני נשים, תודה רבה לו באמת. מפריע לי למשל שעוזבים את האישה ואת הילדים ונוסעים בערב ראש השנה לאומן. אני לא מקבל את הדבר הזה. זה מאוד מפריע לי. אני אוהב שהמשפחה ביחד, וככה חינכו אותנו בבית: שהמשפחה קודמת לכל".

לשאלת קובן אם אמר זאת לאביתר, הודה בנאי "מה זה אמרתי? כולם כועסים עליי".

• בגלל הקורונה: צפו - מי נמנע מהבירה?

• קירה נייטלי: "לא אופיע יותר בעירום"

• הכל על "האח הגדול"

• מיוחד: "2020 בסיפורים"

• תקועים בבידוד? קבלנו המלצות לבינג'

• מנטע עד אביבית: אלה המפורסמים שנמצאים בבידוד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...