"חצי שירה" סוגרת עשור רזה

שירה וסרמן ירדה 72 ק"ג לפני כעשור - ומצליחה לשמור על הגזרה החדשה גם אחרי שתי לידות

"ארון הממתקים היה המקום הבטוח שלי". שירה לפני המהפך // "ארון הממתקים היה המקום הבטוח שלי". שירה לפני המהפך

שנים רבות סחבתי על עצמי משקל עודף, שהלך והצטבר עם השנים. מילדה עגלגלה, הפכתי עם השנים לשמנה במשקל של כ-140 ק"ג או במילים אחרות - לשמנה בדרגה מסוכנת.

רק לפני כעשור, הגעתי להבנה שמשהו חייב להשתנות, שהחיים שלי לא רק בסכנה בריאותית אלא גם בסכנה חברתית, מקצועית ואישית. עודף המשקל שלי עצר אותי בכל התחומים, כך לפחות הרגשתי.

דיאטה, אופנה, מתכונים וכל מה שמעניין - עכשיו במדור הלייף סטייל שלנו! 

התהליך שבחרתי לעבור התבשל אצלי זמן רב. קשר זוגי לא טוב, חוסר התקדמות חברתית ומקצועית ועשרות דחיות ממקומות עבודה, גרמו לי להבין דבר אחד עיקרי: מגיע לי לחיות וליהנות מהחיים. 

אני לא רק "שירה השמנה"

היה לי קשה, אבל ניסיתי מדי פעם להילחם על מה שמגיע לי ולהוכיח לעולם שאני לא רק "שירה השמנה", אלא גם בן אדם מוכשר ואוהב ושמח ומשכיל ועוד המון תכונות שהרבה אנשים בחרו שלא לראות.

תהליך הירידה במשקל היה מהול בשמחה על ההחלטה וחשש מחוסר הצלחה. אחרי 24 שנים בעודף משקל, הרגשתי שאני וגם הסובבים אותי ויתרו עליי והפנימו שאני כבר אשאר שמנה לנצח.

"הבנתי שהאוכל לא ינהל אותי יותר". שירה אחרי המהפך

במשך התהליך נפלתי וקמתי המון פעמים. האוכל היה (ועודו) חלק כל כך רגשי עבורי. כשהיה לי רע, ארון הממתקים נראה לי כמו המקום הבטוח שבו יהיה לי טוב. למזלי תמיד אהבתי אוכל בריא. מגיל צעיר נהגתי לאכול בכיף אוכל בריא כמו דגים וסלטים. אבל פעמים רבות, דקות לאחר שסיימתי לאכול, שקעתי עמוק בחבילת גלידה או משהו מתוק אחר שמצאתי או קניתי.

כך ירדתי 72 קילוגרם

ביוני הקרוב אחגוג את העשור הקל בחיי, תרתי משמע. עשור בו הסרתי 72 קילוגרם ממשקלי. לאחר תהליך ארוך וממושך, שכלל בין היתר כשנתיים של שכנוע עצמי והבנה שאסור לי הפעם לוותר, השלתי מעצמי חצי ממשקל גופי, משקל של עוד בן אדם. עשור שבו הבנתי שהאוכל תמיד יהיה לצידי, אבל הוא לא ינהל אותי ולא יהיה בקדמת הבמה, עשור שבו הבנתי שהשמירה על המשקל היא לכל החיים, שכחלק מהבחירה לחיות אחרת ולא לוותר לעצמי אז אני צריכה לקום בבוקר לעשות ספורט כדי לא לחזור אחורה, שזה משתלם לעמוד להכין סלט או לבשל משהו גם כשאני גמורה מעייפות.

המהפך ששינה את חיי

בעשור הזה עשיתי גם מהפך בחיי האישיים, הכרתי את בעלי, החבר הכי טוב שלי, חוויתי שני הריונות בהם המשכתי לאכול בריא ולשמור על המשקל ובסופם ילדתי שתי בנות מדהימות, הקמתי עסק שעוזר גם לאחרים להגשים את החלום ולהפסיק לעשות דיאטות. למדתי לבשל אוכל מגוון ולאפות את הדברים הכי טעימים כי מגיע לי, כי צריך להתמודד עם האוכל, למדתי לאכול פרוסת עוגה או אפילו שתיים ולא ליישר את כולה, למדתי שזה בסדר לרצות לאכול משהו אבל לשים לב לא להיגרר לבולמוס. 

למדתי, יותר מהכל, להקשיב לגוף שלי. 

"מגיע לי לאכול דברים טעימים". שירה כיום 

המתכון המנצח שלי לפירה מוקצף - מנה שליוותה אותי כל התהליך:

רבים מאיתנו מדמיינים פירה כמשהו עתיר, עשיר בשמנת, חמאה וחלב. במתכון זה טכניקת ההקצפה תפתיע אתכם בגדול - כך תכינו פירה קרמי, ללא מוצרי חלב.

המצרכים:

10 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות 

כף וחצי שמן זית

פלפל שחור גרוס

מלח

תבלינים לפי הטעם 

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד לריכוך מלא.

מעבירים את תפוחי האדמה המבושלים לקערה ללא המים, מוסיפים שמן זית, תבלינים.

בעזרת מיקסר יד מקציפים את תפוחי האדמה עד למרקם חלק ונטול גושים.

גיוונים - ניתן לאכול את הפירה כך, אפשר להעביר לתבנית מלבנית ולאפות בתנור עד שהשכבה העליונה משחימה.

שירה וסרמן, מנחת קבוצות הרזיה בשיטת ״חצי שירה״

ומנחת סדנאות בישול ברשת ״ספיסס״

www.halfshira.co.il

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר